6.11.09

Kunnilla ei ole lupaa sooloiluun rokotusjärjestyksessä

Ennätin jo Facebook-sivullani ottaa kantaa Vantaan kaupungin epäeettiseen sikainfluenssarokotussooloiluun, josta tv-uutiset tänään kertoi.
Nyt tuli ministeriöltä tiedote asiasta. Siinä rokotusjärjestyksen linja tehdään uudelleen täysin selväksi kuntajohtajille:
Tässä tiedotteen alku:

STM ja THL muistuttavat kuntia rokotuskäytännöstä
Influenssa A(H1N1)v -rokotusjärjestyksen tarkoituksena on, että sikainfluenssan vaikeille tautimuodoille altteimmat väestöryhmät saadaan rokotettua ensin ja että rokotukset saadaan toteutettua mahdollisimman nopeasti. STM ja THL muistuttavat, että järjestys on sitova eikä siitä saa tehdä poikkeuksia.
Tässä epidemian vaiheessa rokottamalla erityisiä ryhmiä, kuten kouluja ja päiväkoteja, ei voida hidastaa epidemian etenemistä. Suurin osa vakavista taudeista esiintyy pitkäaikaissairauksia sairastavissa ryhmissä. Rokottamisen tarkoituksena on maksimaalisesti vaikuttaa vakavien tautien vähentämiseksi. Koska kyseessä on kilpajuoksu epidemian etenemisen ja rokotusten välillä, suuren riskin ryhmien rokottamista ei pidä viivyttää rokottamalla muita ryhmiä. --
Jatkon voi lukea ministeriön ta THL:n sivuilta.
Lisäksi tietoa taudista, sen hoidosta ja rokottamisesta kts. esim. täältä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Terveydenhuollon henkilökunta on pääosin rokotettu jo, ja omasta kokemuksesta voin sanoe, että rokotteesta aiheutuneet oireet olivat todella lievät. Hieman arka käsivarsi muutaman päivän, kuten muutenkin rokotuksista, hieman sairas (mutta kuumeeton) olo illalla, pieni pään jomotus.

Tänään oli mtv:n sivuilla toimittajalle tullut oireita yllin kyllin, ehkä hän tosiaan oli jo saanut tartunnan ja sairasti taudin lievänä?