26.11.09

Nyt puhutaan tietoyhteiskunnasta

Nyt on vihdoin alkanut tietoyhteiskuntakeskustelu, ainakin hetkeksi. Silloin takavuosina, kun valtiovalta heräsi siihen, että IT-alalla pitäisi rahavirtojen painopiste siirtää ITC-puolelle, tuli kaikista koodaajista yhtäkkiä sisällöntuottajia. SIinä vaiheessa konsulit eivät valvoneet: raha valui edelleen tekniikkaan ja luova sisällöntuotanto kitui, samoin sisällöntuottajat. Paljon luovaa potentiaalia valui hukkaan, kun tekijänoikeuksista ei haluttu maksaa, vaan sisältö tahdottiin saada mahdollisimman halvalla. Niinpä koodaajat sitten edelleen ovat liian pitkään ja liian monessa paikassa ideoineet sisältöjä tai niitä on ostettu referenssejä kaipaavilta nuorilta häpeämättömästi alihintaan.

2 kommenttia:

Obeesia kirjoitti...

Vihje: kirjoita kiireellisen leikkaustarpeen muuttumisesta byrokratian rattaissa kiireettömäksi. Tarkoitan OI-Kaisaa, jonka blogia varmaan luetkin.

Niin surullisena ja vihaisena tässä mietin, kuinka huonosti asioita hoidetaan.

KirsiM kirjoitti...

Obeesia, tartut surulliseen kehitykseen. Hoitotakuun alusta saakka osa vastuussa olevista on keskittynyt siihen, että voidaan byrokratiassa osoittaa, että vaatimukset on täytetty, potilaat on jätetty vain hoitamatta.