26.1.10

Itella on ryhtynyt hankaloittamaan vanhusten elämää

Hyvin iäkkäiden ihmisten on paras kiltisiti köpötellä postilaatikolle liukkaillakin keleillä tästä lähin, sillä Itella on päättänyt korjata huojuvaa talouttaan yli 75-vuotiaiden palveluista tinkimällä. Ehkä pian löytyy muitakin leikkauskohteita.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Itella+supistaa+yli+75-vuotiaiden+postinjakelua/1135252413461?ref=rss

Edit. 29.1.10 Itella on havainnut , että päätös perustui virhearvioon. Yritys on pyörtänyt päätöksensä.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Itella+ei+heikennäkään+vanhusten+postipalveluja/1135252460692
JAkelun ehdot ovat siis suunnilleen sellaiset, että yli 75-vuotiaat saavat pyynnöstä postin omaan luukkuunsa, ellei taloudessa asu nuorempia.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun maaseudulla lakkautettiin kyläpostit, luvattiin toimittaa paketit ym. kotiin, jos postiin on yli viisi kilometriä. Näin ei kuitenkaan käytännössä tapahdu, vaan kiltisti ihmiset ajelevat parinkymmenen kilometrin päähän pakettejansa ja kirjattuja kirjeitään hakemaan seuduilla, missä ei enää julkista liikennettä ole nähty vuosikausiin. Toivottavasti naapuriapu toimii mummojen ja pappojen kohdalla niin siellä kuin kaupungissa. Postiin en ainakaan näiden lupausten rikkomisten jälkeen usko.
Terv. postiton

KirsiM kirjoitti...

Luottamus lupauksiin on syystäkin mennyt. Jos ihmisillä on auto ja bensarahaa, ei kai se mitään, mutta vanhukset,invalidit, autottomat ja köyhät ovat hankalassa saumassa.

mm kirjoitti...

Luulen, etä monista pienistä murinoista syntyi yhdessä julma mylvintä. Kerrankin kuului!

KirsiM kirjoitti...

Itse ajattelin kyynisesti, että Viestintäviraston kanta tässä painoi, mutta optimisti tosiaan ajattelee, että Eläkkeensaajien Keskusliiton palautteella ja asiakaspalautteella on ollut merkittävä vaikutus.

Anonyymi kirjoitti...

Minulle on tuotu paketit kotiin, kun matkaa postiin on yli viisi kilometriä ja asun taajama-alueen ulkopuolella. Se vaati soittamisen postin palvelunumeroon joka on siinä kotiin tulevassa ilmoituksessa paketista.