1.2.10

Hohhoijaa tuota sekavaa tiedotusta

Helsingin terveysvirastoa ei ainakaan voi syyttää siitä, että ei olisi tarjottu tietoa sikainfluenssarokotuksista. Tietoa on, ainakin netissä. Pieni probleemi tosin on siinä, saako tiedosta selvää.
Itse en ainakaan löytänyt oman terveyskeskukseni kohdalta tietoa siitä, pitääkö mennä johonkin tiettyyn aikaan vai onko tämäkin rokotus ilman ajanvarausta, kuten monessa muussa kohdin näkyy olleen.
Jos ei muuten selviä, menen sitten Malmille iltavastaanotolle, sillä siinä kerrotaan, että se on ilman ajanvarausta, niin ei tarvitse soitella ja kysellä, mitä nettitieto tarkoittaa.

2 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Nettiä pidetään nykyään itsestään selvyytenä. Katsokaa sivulta sejase... kuulee sanottavan tuon tuostakin. Tieto ei kuitenkaan ole niin selkosuomella sanottu, että siitä selvän saisi. Palaamme siis edelliseen viestintävälineeseen eli puhelimeen.

Minua myös ärsyttää se, että viitataan työn alla olevaan sivustoon, siis sellaiseen, jossa on vasta esim. sisällysluettelo, jolla verkossa taitaa olla jokin muu nimitys äidinkielessämme. Olen aika usein törmännyt sellaisiin.

KirsiM kirjoitti...

Liisa, pitkästä aikaa. Kiva saava sulta kommentti. Niin, ja paljonko sellaisia sivuja netissä onkaan, joita ei ole päivitetty aikapäiviin. Hyvän käytännön mukaan sellainen palvelu, jota ei ylläpidetä enää, pitäisi poistaa verkosta. Itse löysin muutamia vuosia sitten sosiaalialan vuorovaikutteisen palvelun, jossa joku asias kysyi apua akuuttiin ongelmaansa. Kysymys oli kirjoitettu muistaakseni nelisen kuukautta aiemmin eikä kukaan ollut vastannut siihen, vaikka etusivulla luvattiin, että kysymyksiin vastataan.
Tein muutaman asian: tarjouduin kyseisen nettipalvelun moderaattoriksi, mutta tarjoukseni ei kiinnostanut kyseistä järjestöä.
Vastasin kyselijälle, joka tosin todennäköisesti oli jo joutunut heittämään kirveensä kaivoon tai oli hankkinut avun jotain muuta kautta ja siinä tapauksessa ainakin menettänyt varmaankin uskonsa vuorovaikutteiseen apuun netissä. Huoh.

Lisäksi katsoin, mistä palvelu oli saanut pontimensa ja huomasin, että se oli rakennettu Raha-automaattivaroin eikä palvelun rakentaja joko ollut sitoutunut poistamaan palvelua netistä rahoituksen loputtua tai ei ollut halukas poistamaan palvelua pitääkseen yllä milikuvaa siitä, että palveu on edelleen toiminnassa. Mahdollisesti palveluntarjoajalla ei ollut hajuakaan siitä, että joku ottaa tällaisen palvelun tosissaan vielä rahoituksen loputtuakin.

No, tämän turinan jälkeen on todettava, että oma kotisivuni ei ole ajan tasalla. Mutta siihen en ole saanut sen paremmin julkista kuin yksityistäkään rahaa, joten uskon, että sen suomaan tietoon ei nojata aivan samalla tavalla kuin usean järjestön nimissä tarjottuun palveluun.
Otanpa ja päivitän sivut pikapuoliin.