27.2.10

Yksityinelle siitä mars ongelminesi

Ystäväni kärsii syömishäiriöstä. Hän yritti ottaa asian puheeksi terveyskeskuksessa. Lääkärin vastaus oli lähinnä kummasteleva: ei meillä mitään ravitsemusterapeutteja ole. Mene yksityiselle.

Samantyyppisen vastauksen sain satunnaisesti vaihtelevien freetulojeni varassa eläessäni takavuosina, kun yritin saada terveyskeskuksesta lääkärinaikaa lapselle: "Ettekö voisi mennä yksityiselle? Eikö teillä ole mitään vakuutusta?"
No huh huh. Millä ihmeen rahoilla! Kaikilla ei ole lääkärien tai kansanedustajien tuloja. Kaikilla ei ole edes omaisuustuloja.

3 kommenttia:

Prognoosi kirjoitti...

Juuri palasin koneelle askartelemasta :) Se on tosiaan rentouttavaa.

Viikonloppuna huomasin että suussani on sammas. Soitin maanantaina klo 8.01 omalle terveysasemalle, jossa siis jätetään nauhalle numero ja täti soittaa takaisin. No puhelu tuli klo 8.30, tk-avustaja oli todella todella ihana, mutta ei hänkään voinut ajaksi muuttua, kun omalääkäri on lomalla, toiselle lääkärille tai terveysasemalle ei uuden ohjeen mukaan saa ohjata lyhyissä lomissa (eli viikko). Täti pahoitteli ettei aikoja ole ja käski mennä päivystykseen klo 16 jälkeen! Koska mun suussa on HIIVA!

Myllyniemi KYLVÄJÄSTÄ kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
KirsiM kirjoitti...

(Olin väärällä käyttäjällä näköjään, anteeksi.)

Prognoosi, huoh.

Meillä ajat antaa nykyisin näköjään oma terveydenhoitaja. Tämä on nähdäkseni ollut toimiva systeemi. Tosin eivät hekään sitten tuollaisessa tilanteessa taida kovin paljoa mahtaa.
Tuttua on tuo, että ohjataan päivystykseen. Sitten päivystäjä ihmettelee, miksi tänne, eihän niin akuuttia, miksi ei terveyskeskukseen - eikä hoida kuin akuutit asiat, joten usein kuitenkin samassa asiassa taas täytyy lisäksi mennä terveyskeskukseen. Näin se ainakin täällä on mennyt...