9.5.10

Pedofiilit, kirkko ja rippisalaisuus

No niinhän siinä nyt sitten käy, kun kirkko hyssyttelee pedofiliakeskustelua: oikeusministeri Tuija Brax innostuu ehdottamaan pappien vaitiolovelvollisuuteen heikennystä. Näinhän tätä ei missään tapauksessa tule hoitaa. Kirkon olisi nyt välittömästi otettava pedofilia-asia vakavaan tarkasteluun, kun se on noussut esiin. Pedofiliaa ei tule suvaita, ei salailla eikä sille pidä jättää mitään mahdollisuuksia kirkossa.

Iltalehden juttu ministeri Tuija Braxin rippisalaisuuskantaan.

Tuleva arkkipiispa Kari Mäkinen on pedofilian suhteen järkevällä kannalla:
hän toivoo asiassa avointa keskustelua ja pitää kiinni rippisalaisuudesta. Hyvä.

Lasten hyväksikäytöstä tuomiot Suomessa ovat hävettävän lieviä ja esimerkiksi Thaimaassa käyvät suomalaiset pedofiilit saanevat harjoittaa rikollista toimintaansa suhteellisen rauhassa edelleen.

3 kommenttia:

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Ällöttää, silä ihan rikollista paavi Benedictus XVI:n hommat, kieltää ehkäisyvälineet ja tuomitsee homot, mutta pedofiilit saa anteeksi. Isä, joka sai anteeksi raiskattuaan tyttärensä, mutta äiti tuomittiin, kun yritti auttaa tytärtään. Rikollisia suojattu ja uhrit pakotettu olla hiljaa, hullu maailma.

Ruattissa onneks poliisi tekee uhteostyötä Thaimaan poliisin kanssa.

Hannele kirjoitti...

tekee yhteistyötä

KirsiM kirjoitti...

Hannele, soisi kyllä Suomenkin poliisin aktivoituvan aika lailla Thaimaan suuntaan. Maan hallituskin voisi herätä, jos kiinnittäisimme huomiota siihen, että julkisia rahoja menee paljon nimenomaan Thaimaasta tuodun aidsin hoitoon.