25.6.10

Onko vaatteesi valmistettu hikipajassa?


Maailman kutistuessa on tuullut tärkeäksi katsoa, ei vain sitä, miten paljon kulutamme, vaan myös sitä, miten kulutamme.

4 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Tiedon lisääntyessä lisääntyy myös meidän kuluttajien vastuu. Kuka haluaa ostaa kannatusyistä vaikka Bangladesihissä valmistettuja tuotteita, kuka taas kotimaassa. Itse en juuri vaatteita hanki, mutta sattuneessta syystä olen alkanut kiinnittää huomiota lasten vaatteisiin. Niissä kestävyys on valttia, koska peseminen kuluttaa vaatteita eniten.

Hyvää juhannusta, Kirsi!

KirsiM kirjoitti...

Liisa, valmistusmaa ei muuten takaa eettisyyttä. Kehitysmaissa valmistetut tuotteet hyödyttävät usein aivan muita ihmisiä kuin mitä äkkipäätään luulisi.
Kestävyys on hyvä arvo ja on eettisyyttä minunkin mielestäni. Kertakäyttökulttuuri on arveluttavaa. Vielä arveluttavampaa on, jos työntekijät eivät saa asiallista toimeentuloa työstään ja jos heidän ihmisoikeuksiaan poljetaan näissä tuotantoprosesseissa.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Hamppavaatteita ja muuta ostetaan, yritetään välillä tuulettaa eikä jatkuvasti pilata veisä pesuaineilla.. Kirpparista parhaat lastenvaatteet.

KirsiM kirjoitti...

Hannele, onko sinun hamppuvaatteissasi jokin reiluunsertifikaatti? Tämä on kohtalaisen vaikeaa...