30.6.11

Helsingin kaupungin sosiaalitoimi työntää taas kerran todellisen osaajan syrjään

Markkinakapitalismi, ja sellainen hyvä asia kuin asunnottomuuden poistamisen pyrkimys, ovat yhdessä johtaneet outoon suuntaukseen: päihdetyön todelliset osaajat katoavat markkinoilta ja tilalle tulevat tahot, joilla ei ole näkemystä eikä kokemusta, ei mitään hoitofilosofiaa.

Sytykkeen tähän surunilmaukseen sain tänään, kun tuli tieto, että suuri asiaskas Helsingin kaupunki ei enää tilaakaan Syväpurosta hoitoa päihdeongelmaisille, koska laitoksen johtajalla, sosiaalineuvos Mauri Poikeljärvellä, ei ole korkeakoulututkintoa.
Voi pyhä yksinkertaisuus! Se, että jollakulla on jokin korkeakoulututkinto, ei tee häntestä sosiaalityön osaajaa. Sosiaalijohtaja on teologi, monen siivousfirman johdossa taitaa olla ekonomi, edellinen terveystoimen apulaiskaupunginjohtaja oli juristi.
Korkeakoulututkinto on yliarvostettu laji, suokaahan anteeksi arvontoverit civis academicukset. Kansantaloustieteen opinnoilla eivät alkoholisoituneen ihmisen solmut aukea yhtä hyvin kuin vertaistuen voimin. Tämä on fakta ja minun mielipiteeni.

Mauri Poikeljärvi - kotisivun linkki täältä: http://maukka.info/

9 kommenttia:

Obeesia, FM, MAT kirjoitti...

Täysin samaa mieltä. Tutkinto on vain tutkinto, se ei vielä pätevöitä eikä takaa osaamista.

Korkeintaan se kertoo, että ihminen kykenee tavoitteelliseen toimintaan.

KirsiM kirjoitti...

Jes, Obeesia, mutta näyttöjä kyvystä tavoittelliseen toimintaan voi antaa muutenkin ja itse asiassa esimerkiksi kyseinen sosiaalineuvos on niitä antanutkin, enemmän kuin moni asiasta päättänyt koskaan.

mm kirjoitti...

Tunsin Maurin pikkupoikana, kun hän oli käymässä fammunsa luona Poikeljärvellä, jossa kesämökkimme on. Tuo fammu oli sellainen "sydämen sivistynyt" vanhan kansan mummo. Yhtenä kesänä äitini vuokrasi kuukaudeksi fammun kangaspuut ja kutoi (minunkin kanssani) mattoja ja pyyheliinoja fammun aitassa - ja jutteli joka päivä useita tunteja fammun kanssa...
(Olen siis ollut kaukaa ylpeä täsät tuttavuudestamme. Moikkailimme joskus myöhemminkin Maurin kanssa Porissa...)

Anonyymi kirjoitti...

Ei pahalla, mutta Syväpuron ohjastama laitos ei ole oikein asuinkunnossa - saati sopiva esim. vähänkään sairaille! Kyse voi olla tästäkin. Lisäksi siellä olleet kertovat jotakin omalaatuista häikkää asiakasmaksuista ym. Tiedä sitten, ketä uskoa. Asiassa on monta puolta.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymille 21.07 Joka kirjoitit toisen käden tietoa ja kuulopuheita,ne yleensäkä ei pidä paikkaansa
Minua on haukuttu aina koska olen elämässäni onnistunut.
Kirjoita seuraavan kerran totuuden mukaisesti.
Mauri Poikeljärvi
Syväpuro

Anonyymi kirjoitti...

Korjaus julkisuuteen antamaan mauri P kertomuksiin.
Kyse Helsingin tms kohdalla ei ollut vain johtajan koulutuksesta.
Hoitokotiin otettiin fyysisesti ja fyysisesti huonokuntoisia.Ei hoitoalan koulutuksen omaavia töissä joilla olisi ollut valviran vaatimaa ammattitutkintoa.MP nosti suotta oman koututtamattomuutensa esille.Ei rakennusmies ole ensihoidon asiantuntija ja esim ambulanssit 30km päässä.
Toiminnanjohtana olisi voinut MP toimia ja toimii edelleenkin.Palkkaamalla vaikka erikoissairaanhoitajan hoitotyön vastaavaksi sekä lähihoitaja niin olisi toiminta jatkunut.
Tilat eivät todella sovellu liikuntarajotteiselle.

KirsiM kirjoitti...

Trendi on selvästi ollut, että isot toimijat saavat sopimukset, vaikka hoidettavat jäisivät sivuosaan, joten on vaikea uskoa Anonyymin elo 21 kommenttia, kun Anonyymi ei esiinny omalla nimellään. Olisi supotavaa, että kiistakommentteihin liitetään oma nimi, vaikka tämä blogi sallii anonyyminkin kommentoinnin.

Mauri Poikeljärvi kirjoitti...

Anonyymille Vastaus
Katsot voivasi jauhaa Suntaa nimimerkin suojassa.
Tiedoksi sinulle ,että olen 32v ollut pois juominkeista ja väitän tietäväni Selviytymisestä enemmän kuin jöku Sairaanhoitaja.Olen itse tullut Pohjalta missä tämä sairaanhoitaja ei edes ole käynyt.
Olen Myöskin Varma ,että kouluissa ei Opeteta Miten kadulta ja Juomisesta selvitään.
Koska Selviytyjiä olisi paljon enemmän kuin nyt on..

Syväpuron asioista kun kerran tiedät niin Totta olisi kivapuhua
Tunnut huhujen ja toisten puheiden perusteella Leimaavan Minut.
Kuinka kehtaat Olenko loukannut sinua vai Oletko yksin kertaisesti kateellinen etttä oöen onnistunut Itseni katuojasta nostamaan Elämään.
Vielä Tiedoksi ;että Kaupungit ja Kunnat Sijoittivat sellaisia asiakkaita joita ne eivät voineet Muualle sijoittaa ei ole minun vika Jos ASIAKKAAT ovat sairaita tai Liikunta rajoitteisia.
Vielä Paskan jauhajalle sen verran että Tänään 24.6.2012 Syväpuroa johtaa Tohtori joka on Lisäksi Lääketieteen Lisenssiaatti.REVIHÄN TÄSTÄ Puhu Paskaa vähemmän.
Terveisin Mauri Poikeljärvi

KirsiM kirjoitti...

Anonyymi, saa sellaisen kuvan, että olet itse asianosainen. Olisi hyvien tapojen mukaista käyttää nimeään, kun käy nimellään esiintyvien ihmisten kanssa tuontyyppistä debattia. EIkä tämä päihdeongelmaisten tilanne todellakaan ole hoidettu millään tavoin hyvin Helsingissä, päinvastoin on mennyt huonompaan suuntaan. Anonyymin kanssa on niin turha vääntää, että suljen tämän keskustelun kokonaan kommenteilta nyt. Palataan asiaan uudemmissa postauksissa, kun aihepiiri tulee esille.