24.9.13

EI Guggenheimille niin kauan kuin yhteiskunnan peruspalveluja ajetaan alas

Samaan aikaan kun kuulemme päivittäin uutisia mittavista irtisanomisista, Steven Elopin myötäjäisistä ja koulutuksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kurjistumisesta, kuuluu Etelärannasta kummia: kaupunkimme poliittinen Eliitti on myötämielistymässä siihen, että verovaroja käytetään amerikkalaisen Guggenheim-museon rahoittamiseen. Yksi kielteinen valtuustopäätös ei suinkaan hankkeen ajajia lannista, se vain hieman hidastaa. Nyt alkoi väsytysvaihe.

Muistaako joku, missä on se eroahelsinginkaupunginveronmaksajista.fi ?
En löytänyt sivua.
Löytyi vain tällainen keräyssivu, mutta täällä ei voinutkaan lahjoittaa rahaa tuohon kulttuuriin, vaan tää oli kai veroviraston kolehtihaavi? Ehkä toi Guggenheim voisi ottaa tästä mallia kuitenkin? Varmaan löytyisi yksityistä rahoitusta?

Oikeasti:poliitikkojemme toiminta on häpeämätöntä. Nyt on syytä katsoa tarkasti, miten kaupunginhallituksen kokoomuslainen puheenjohtaja TatuRauhamäki (kts. myös) ja kaupunginvaltuuston vihreä puheenjohtaja Mari Puoskari näitä päätöksiä junailevat ja miten maamme hallitus ihmisten verovaroja kylvää. Ja nämä linjaukset on syytä muistaa seuraavissa vaaleissa, aina seuraaviin kunnallisvaaleiuhin saakka.
Ovatko siis eliitin kulttuuritarpeet tärkeämpiä kuin sosiaali- ja terveydenhuollon minimin saavuttaminen kaupungissamme?

2 kommenttia:

Obeesia kirjoitti...

Tampereelle tulee tunneli, vaikka peruspalveluja höylätään. Neljä demarinaista petti äänestäjänsä ja lähtivät kokoomuksen kelkkaan.

Minäkin sanon EI Guggenheimille. Niin kauan kuin vanhus ei pääse suihkuun eikä vaippoja vaihdeta riittävän usein, emme tarvitse sitä ökytaloa Helsinkiin.

KirsiM kirjoitti...

Näin menevät minunkin ajatukseni. Valtio myönsi verohelpotuksia yrityksille miljardin verran tässä hiljattain ja nyt virsi on koko ajan se, että sosiaali- ja terveydenhuollon menot ovat isot ja kasvavat. Poliitikoillamme näkyy olevan toiset arvot kuin itselläni. Olen tässä miettinyt, onko muuta tehtävissä kuin harkita huolellisesti, ketä äänestän eurovaaleissa, kunnallisvaaleissa ja eduskuntavaaleissa. Ehkä myös tämä netissä ihmettely on paikallaan edelleen.