20.11.08

Valokuvatorstai. aikalääkettä

Tänään inspiksenä on jälleen sitaatti - tällä kertaa Dennis Couplandin kirjasta Eleanor Rigby. (Kustannusosakeyhtiö Sammakko 2007, suom. Katja Rosvall.)

Kunpa nykyaikainen tiede keksisi lääkkeen, joka saisi ajan tuntumaan paljon pidemmältä, niin kuin se tuntui lapsena. Mikä upea lääke. Vuosi tuntuisi vuodelta, eikä kymmeneltä minuutilta. Aikuisuus tuntuisi pitkältä ja täyteläiseltä, eikä joltakin holtittomalta tivoliajelulta. Kuka haluaisi tällaista lääkettä? Vanhemmat ihmiset varmaankin - sellaiset, joiden kuluvan ajan taju on polkaissut kaasupoljinta.
Ja pitäisi kai keksiä myös lääke, jolla on vastakkainen vaikutus. ---"

Nykyaikana ihminen on tottunut siihen, että pillerillä korjataan myös päänsisäisen elämän pulmat, kriisitkin pyritään korjaamaan pillereillä. Couplandin teksti on siis nähdäkseni hyvin nykyaikainen.

10 kommenttia:

Tarjuska kirjoitti...

Eiköhän tuosta läjästä se oikea pillerikin löytyisi, kun osaa etsiä?...ja jos ei tuosta löydy, niin eiköhän joku "luontaislääketieteen puoskari" sellaisen vielä keksi ja markkinoi sitä niin, että ihmiset luulee sen auttavan. :)

Anonyymi kirjoitti...

jep... pillereillä jotkut ottavat vauhtia ja jotkut yrittävät hidastaa. Jotkut sitten onnistuvat pysäyttämään totaalisesti.

----
Nappaa tuolta merkki matkaasi
http://kuvauksia.blogspot.com/2008/11/hpy-blog-award.html

KirsiM kirjoitti...

Tarjuska, usein tuntuu, että kukaan ei oikeasti mieti ihmisen kokonaistilannetta. Jokaiseen vaivaan annetaan täsmälääkitystä, joko lääkettä, rohdosta tai rohdosvalmistetta – tai ainakin funktionaalista ruokaa. Siitä ei Erkkikään ota sitten selvää, miten siinä sopassa kansalaisen käy.
Jos ja kun ihmisen olotiloja ja kriisejä ryhdytään hoitamaan pillereillä, yhteiskunta "säästää" lyhyellä tähtäyksellä merkittäviä summia terapiakuluja, jotka se sitten maksaa ihan muina kuluina myöhemmin korkojen kanssa. Yksittäiset ihmiset toimivat usein samaan tapaan: ei pysähdytä miettimään elämänmenoa, vaan ratkaistaan ongelmat lennossa, jotta niitä sitten saadaan murhetia myöhemmin pitkään ja hartaasti...

Neulekirppu, Valitettavasti juuri näin. Aivan juuri näin. Sanoit laittamattomasti sen, mitä yritin aamulla viestittää.

Doris50 kirjoitti...

Onneksi mulla ei ole aivan noin paljon lääkkeitä. Yks laatikko on ehkä tutun näköinen.

Täti-ihminen kirjoitti...

Nykyajan eliksiireillä pyritään pitämään ihmiset ikuisesti nuorina ja kohta varmaan kuolemattominakin. Siihenköhän se aika sitten lopulta pysähtyy kun meitä on täällä liikaa?

KirsiM kirjoitti...

Doris, tänä on iäkkään pariskunnan lääkearsenaalia.
Täti-ihminen, hehe. Taitaa olla vielä kaukana tuon tavoitteen saavuttaminen.

aimarii kirjoitti...

Tuossa pilleriviidakossa saa olla varovainen, ettei auttajasta tule tuhoajaa. Ne pystyvät rajoitetussa määrin antamaan lisäaikaa, mutta myös kiihdyttämään ajan loppuun.

KirsiM kirjoitti...

Aimarii, pelkäänpä, että kukaan lääkäri ei noista kanna minkäänlaista kokonaisvastuuta (hienoista järjestelmistä huolimatta), sillä perusterveyhdenhuolto, jonka varassa moni pienituloinen eläkeläinen on, on surkeassa jamassa, ainakin kyseisessä kaupungissa.

Oh-show-tah hoi-ne-ne kirjoitti...

Paradoksi tulee rahasta. Nappi on halvempi kun syynärin aika.
Paperiin voidaan dokumentoida: "AUTETTU ON." tuomareita ja viemäreitä varten.

KirsiM kirjoitti...

Oh-show-tah hoi-ne-ne, just niin. Tismalleen.
Ainakin ensi vaiheessa,