18.1.09

Matkailumessuilla oli myös terveysnäkökulma


Matkailumessuilla oli moniakin näkökulmia terveyteen. Yksi arkinen näkökulma on, että matkoilla ihmiset kävelevät paljon ja rakkoja tulee jalkoihin, varsinkin, jos jalkaan pistetään uudet kengät. Ei ihme, että Compeedin rakkolaastareita käytiin tutkimassa.
Lääketehdas GlaxoSmithKline esitteli näyttävästi Rokote.fi-sivuillaan olevaa Matkailijan rokoteopasta.
Ja jälleen tämä aids ynnä muut sukupuoliteitse tarttuvat sairaudet. Niistä suuri osa tulee suomalaisten hulvattoman elämän seurauksena matkamuistoina esimerkiksi Thaimaasta ja Venäjältä tai Virosta eikä suinkaan minkään maahanmuuttajien mukana Afrikasta. Nuoret naiset jakoivat pikkuisia kondomipakkauksia osanottajille. Pakkauksiin oli painettu osoite seikkaileturvallisesti.fi.
Ikä ja matkailu sopivat yhteen, mutta jos nuoruudessa on toiset ongelmat, vanhetessa tulee uusia kysymyksiä. Iäkkäiden ihmisten lähtiessä matkoille kannattaa muistaa, että vakuutuksetkaan eivät aina suo turvaa, varsinkaan, jos lähett EU-alueen ulkopuolelle. Aina kaukaa ei pääse kotiin omalla rahallakaan. Etelä-Suomen sanomien juttu. MTV3-juttu.

Matkailuterveydestä hyödyllitä ja puolueetonta tietoa saa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottamasta Matkailijan terveysoppaasta.

Ei kommentteja: