2.2.09

Perustauslaki järkkyy

Kovin on ollut hiljaista julkisuudessa, vaikka tasavallan hallitus on kaavailemassa lakia, joka tekee urkinnasta arkipäivää. Halvalla menee kansalaisten perustuslain suoja. Mielestäni asia on vakava. Peruutusvaihdetta ei sitten löydy.


Lex Nokiaa vastaan järjestetään Helsingissä mielenosoitus nyt torstaina 5.2.2009. Mielenosoittajat kokoontuvat Rautatieaseman viereiselle Asema-aukiolle klo 14.30, mistä edetään Eduskuntatalolle klo 15 mennessä.
Mielenosoituksen järjestelyihin voi tutustua Valvonta.info:n wikissä.
Mielenosoitukselle on myös luotu Facebook-tapahtuma.
Edit. 8.2. : Ja sokerina pohjalla: Uuden Suomen haastattelu Kokoomuksen kansanedustajan ja perustuslakivaliokunnan jäsenen Tuulikki Ukkolan mielipiteistä. (Via Petri Kola)

4 kommenttia:

Villiviini kirjoitti...

Joo, samaa minäkin olen ihmetellyt. Kovin, kovin halpa on tosiaan kansalaisten suoja tämän jälkeen. Muutenkin tuntuu, kuin perusoikeuksia olisi kavennettu vaivihkaa, vähän kerrallaan ja meitä viedään - niin minne? Pelottavaa. Kiitos, kun nostit tämän esille.

KirsiM kirjoitti...

Villiviini, nyt on aika ilmaista huoli asiasta, jos nyt kansalaisten mielipide yleensä mitään painaa, kun olemme saaneet nähdä, että poliitikot vetoavat edustukselliseen demokratiaan herkästi tehdessään kansan tahdon vastaisia päätöksiä.

Itseäni kummastuttaa, miten vähän oikeuskanslerin mielipide tässä lanvalmistelussa on painanut, samoin oikeusoppineiden professorien.

Villiviini kirjoitti...

Huomasitko Hesarin Lasitalon emännän blogin tästä asiasta? Muita median kommentteja ei ole ainakaan minun silmiini osunut. Häpeällistä, sanon minä!

Tuntuu - näin maallikon silmin katsottuna - kuin koko tämän päivän lainvalmistelukin toimisi siten, että joku sutaisee kiireellä jotain kasaan ja sitten myöhemmin parsitaan. Samoin tuo mitä sanot oikeuskanslerin ja oikeusoppineiden kannanottojen painoarvosta tässä tapauksessa, se on käsittämätöntä, surullista ja järkyttävää.

KirsiM kirjoitti...

Villiviini, kiitos vinkistä. Reetta Meriläisen mielipiteisiin on helppo yhtyä.