19.2.09

Valokuvatorstai: Draama


Tämänkertainen inspishaastesana on Draama. Vappuna näytellään yksi mielenkiintoinen näytös poliittista suomalaista draamaa. Vaalien alla näytellään usein vielä värikkäämpää draamaa ja politiikan arkikin näyttää nykyisin olevan usein draamaa.

Toivoisin, että esiintyjiltä ei kaikessa hyörinässä siellä Arkadian mäellä sitten unohdu ketä he edustavat kun ovat niin edustavia.
Äänestäjät aina ennen vaaleja kun unohtavat, että touhu vaalien alla on draamaa, joka ei ole totta: "ei kai kukaan tosissaan kuvittele, että vaalilupauksia on tarkoitus pitää", ihmetteli eräs läpi päässyt ns. kansanedustaja viime vaalien jälkeen.

13 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Joo, ei kai sitä nyt niin naivi saa olla...eikä enää olekaan eli ei usko keneenkään, huokaus.

Hoitojonoissa on paljon draamaa, paha vaan, että muuttuu usein tragediaksi.

KirsiM kirjoitti...

Susu, syviä huokauksia täältä lisää tuon syventelysi jälkeen.
Kiitos kommentistasi.

Inkivääri kirjoitti...

Hyvä kuva haasteeseen - draamaa on kuvassa ja mielenosoituksen aiheessa.

savisuti kirjoitti...

Hoitojonojen draama voi muuttua hyvin pian tragediaksi.

Harakka kirjoitti...

kyllä kuvasta löytyy hyviä draaman aineksi!

KirsiM kirjoitti...

Inkivääri, mielenosoitus on aina jonkinlainen performanssi. Ja terveys on perustarve, kuten rakkaus, joten draaman ainekset on olemassa...
Savisuti, joo. Ja vielä toisen tragedian voi tehdä siitä, ettei edes pääse jonoon, kuten lukuisille suomalaisille politiikan draamoista huolimatta näkyy käyvän.
Harakka, en edes tiedä, keitä tämän kyltin takana marssivat olivat; silti olen varma siitä, että asia on, kuten sanot.

Kutuharju kirjoitti...

Just joo, jos edes pääsee jonoon -- Nyt on tiedossa jo kaksi tapausta lähipiirissä, että lääkäri on "unohtanut" laittaa potilaansa jonoon. Kun sitä on sitten kotvan kuluttua tiedusteltu, että missä jono liikkuu, omaa nimeä ei löydy jonosta laisinkaan. Ja sitten naiset, tietty, paikkailevat horopäisten lääkärimiesten virheitä...

KirsiM kirjoitti...

Kutuharju, itsekin olen kuullut pari kertaa tässä että ei potilas olekaan missään jonossa. Hoitotakuusta ollaan lipsuttu ties minne.

aimarii kirjoitti...

Mainio haastekuva.
Mutta draamaa - ei alle puolen vuoden hoitojonot ole toteutuneet

KirsiM kirjoitti...

Aimarii. itse omin korvin kuulin toimittajana ollessani, että erittäin vaikutusvaltainen kunnallinen virkamies naljaili lääkäreille, että monet potilaathan paranevat jonossa. Itse minä pikkuinen harmaa toimittajahiiri siellä istuin hotellin tuolissa ja mietin, että näin on, ja osa kuolee siellä jonossa.

KooTee kirjoitti...

Tuo on niin suurta draamaa ettei paremmasta väliä.
Sanoo sivustaseuraava.

Tarjuska kirjoitti...

Pikkuhiljaa monista hoitamattomista ongelmista tulee draamaa, kuten omalla kohdallanikin viime vuonna. Satuitko katsomaan televisiosta Eduskunnasta kuvattua ohjelmaa, jossa kansanedustajia kuvattiin vähän verhojenkin takaa. Siellä juuri eräs arvovaltainen kansanedustaja päästi sellaisen sammakon suustaan, joka näin meikäläistä ihmetyttää. Onneksi en ole häntä äänestänytkään. Mainitsi aika tyhmästästi, jostain elinsiirron saaneesta kansalaisesta. Lisäksi kun vähempiosaiset joutuvat nyt maksumiehiksi ja kunnat saavat vähemmän rahaa, niin se vaikuttaa myös tähän tilanteeseen. Meillä kun ei ole edes työterveyshuoltoa, mihin mennä. :(

KirsiM kirjoitti...

KooTee, myös sivusta seuraten tämä draama riipaisee sydänjuurista, jos pahasti käy.
Tarjuska, katsoin kyseistä ohjelmaa. Vaikka kansanedustajat olivat äärimmäisen tietoisia kameran läsnäolosta, he eivät peitelleet arvojaan. Tämä ohjelma paljasti mielenkiintoisella tavalla päätöksenteon taustoja. Tosin pitää sanoa, että joku ovelampi tyyppi saattaa karsia poliittisesti epäkorrektin käytöksen kokonaan kameroitten edessä. Ohjelma sai minut aivan vakuuttuneeksi siitä, että kannattaa katsoa oman kansanedustajansa arvot huolellisesti; kukaan ei muutu Arkadianmäellä paremmaksi ihmiseksi kuin on sinne mennessään.