28.12.10

Blogaajat, miten kohtelette henkilökohtaisuuksiin meneviä anonyymejä kommentoijia

Onko ehdotuksia? Minulle on taas näköjään tullut anonyymi härikkökommentoija - ei tähän blogiin, mutta erääseen toiseen blogiini. Kommentti oli törkeä.
Olisin kovin kiitollinen hyvistä neuvoista.

5 kommenttia:

savisuti kirjoitti...

Kannattaisko vastata samalla mitalla ja sitten poistaa anonyymin kommentti sanoen ettet halua jättää blogiisi kenenkään anonyymin kommentteja saati sitten ala-arvoisia tms. Tai sitten vaan poistaa ja jättää ne omaan arvoonsa.

Rita kirjoitti...

Aikanaan vastasin anonyymeille asiallisesti ja siitä ne yltyivät. Se oli inhottavaa. Minulla oli kokemattomana aloittelevana bloggarina lapsellinen käsitys että kaikilla on oltava sananvapaus.

Myöhemmin ratkaisin häirikköongelman pistämällä blogiin moderoinnin. Yhden kerran jälkeen häirikkö lopetti. Niihin tehoaa se että ei vastaa ja poistaa heti niiden kommentit.

Kaisa kirjoitti...

Ehkä tehokkainta, joskin hidasta, on olla reagoimatta mitenkään. Anonyymihän nimenomaan pyrkii provosoimaan, hän haluaa nähdä, että olet pahoittanut mielesi ja alat puolustautua. Kannattaa siis olla kuin ei olisi nähnyt koko kommenttia - itse en edes poistanut niitä aikanaan, vaan parhaassa tapauksessa annoin blogiystävien nuijia ko. nillin maanrakoon. Mutta tämä tosiaan vaatii hermoja, koska nilli voi tulla pillittämään useita kertoja, ennen kuin tajuaa ettet ihan oikeasti hetkahda.

Toinen konsti on se, että kommenttiasetuksista poista anonyymin kommentoinnin mahdollisuuden. Silloin tosin voivat ymmärtääkseni kommentoida vain ne, joilla on Google-tili (saa korjata jos olen väärässä).

Kolmas on se mitä Rita tuossa jo esitti, eli moderointi päälle: yhtään kommenttia ei julkaista, ennen kuin olet hyväksynyt ne.

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Monoa vaan jos kommentin kohde ei ole kirjoitus.

KirsiM kirjoitti...

Loistavia neuvoja kaikki. Kiitos!