15.5.07

Sananvapauden rajoittamista hölmöimmillään

Terveyskeskus.fi-sivusto, joka siis nimestään huolimatta on aivan kaupallista toimintaa, ilmoittaa, että sen sivuille ei saa linkittää kuin ankarin rajoituksin ja linkittämisestä pitää aina ilmoittaa webmasterille.
Ei sitten linkitetä. Kiellän samalla kyseistä palvelua linkittämästä minun blogiini. Toivon, että muutkin menettelisivät samoin, sillä sivusto mainostaa meidän Blogistaniamme, mutta ei itse toimi sen pelisäännöin (edit. klo 12.33).
Eivät sivuston palvelut erityisen ylivertaisia ole, joten oman lääketiedelinkitykseni perustan edelleenkin mielelläni yleisesti saatavilla oleville terveyskirjasto.fi-sivuille sekä Kansanterveyslaitoksen ja muun julkisen palvelun sisältöihin.

10 kommenttia:

zache kirjoitti...

Saahan ne kieltää ihan mitä lystäävät, vähän samoin kuin minä voin kieltää ihmisiä pukeutumasta punaisiin paitoihin. Eli se on vain hölmön hommaa ja jos joku tuon takia jättää linkittämättä niin kyseessä on kohteliaisuus toivomusta kohtaan. Mitään lainvoimaa moisella kiellolla meinaan ei ole.

Jos joku oikeasti haluaa estää linkityksen niin sen voi ihan hyvin tehdä teknisestikkin.

Tuolta lisää:
http://tkvk.org/linkita.html

Anonyymi kirjoitti...

Minä lähetin webmasterille pyynnön, jotta ottaisivat linkin pois. Saa nähdä, onnistuuko näin.

Outi kirjoitti...

Onpa tosiaan kummallista linkityspeliä. Miten kummassa ne nyt edes luulevat, että ihmiset tuollaista ilmoittaisivat. Tottakai netissä linkitetään miten vaan.

Anonyymi kirjoitti...

Linkin poistaminen onnistui.

-Täti Punaruskea-

Halo Efekti kirjoitti...

Typerää touhua, eikä ole ymmärretty nettikansan pelisääntöjä ollenkaan. Ja tämä on olevinaan joku palvelu vai? Hirveä määrä kaikenlaista perätöntä pseudojuridiikkaa ja käyttäjäehtoja ja sitoumuksia.

Jos ikinä yrittävät linkittää minuun niin kiellän sen kyllä yhtä ehdottomasti.

KirsiMy kirjoitti...

Halo, minä lähetin sinne webmasterille tiedon, että kiellän heitä linkittämästä minun blogiini hehheh.
Tottakai Zache, näin se juuri menee.
Täti Punaruskea, saa nähdä, ymmärtänevätkö, mikä niiden ideassa tökkii, mutta ehkä ne yhdessä aamupalaverissa tätä vastaanottoa mietiskelevät.
Outi, ne on keksineet ihan oman systeemin.

Unknown kirjoitti...

HEHEH Siinä saava miettiä ja juoda toisenkin kupin kahvia.
Eiköhän asia ole niin, että täällä netissä oleva tavara on vapaata riistaa, kunhan lähteet mainitaan.

Valtio valtiossa. Nettivaltio nettivaltiossa.

KirsiMy kirjoitti...

Ihan vapaata riistaa ei sentään nettisisältö ole; kyllä Suomen tekijänoikeuslainsäädäntö ulottuu Suomessa nettiin asti, mutta kyseinen palvelu on luonut ihan omia sääntöjään omaan pussiinsa. Itse plokkaan tuollaisen palvelun tietoisuudestani.

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Jotkut eivät ymmärrä todellakaan sananvapautta ja luulevat todellisuutemme lähenevän vain firmatodellisuutta.

Onhan tuollainen sananvapauden määritteleminen tympeää ylimielisyyttä ja luotaan työntävää mutta en minä siitä välitä, jos haluaisin linkittää heidän avoimia sivujaan. Juridisesti kai silloin ei saisi (eikä voisikaan) linkittää, jos sivustoa saa katsella vain rekisteröitynä salasanan kautta.

Mutta ennenkaikkea epäloogista, typerää ilmaisen mainonnan kieltämistä, todella typerää. Aivotonta.

Sillä joka päivä pienimmänkin mediahuomion saamisen arvo kasvaa, vaikka vain linkkien muodossa.

Japanissahan on baareja ja kopiopalveluja, joissa saa ilmaisia tuotteita jos katsoo mainoksia tai tekee kopionsa mainoslogo tms papereille.

KirsiMy kirjoitti...

Justiinsa, Arhi. Ilmaisit asian selkokielisesti.