12.2.08

Syöminen on välttämätöntä, muttei aina ongelmatonta
Lapinlahden sairaalassa on aikuisten syömishäiriöpoliklinikka. Kävin Lapparissa juttukeikalla tänään.
Sen verran kauniit maisemat ja kaunis päivä, että oli pakko jäädä hetkeksi kuvaamaan tätä keidasta Länsiväylän kupeessa. Oppikoulun piirustustunneilla istuimme lahden takana toisinaan maalaamassa.
Lapinlahden sairaalan syömishäiriöyksikkö on erikoistunut yli 18-vuotiaiden anoreksia- ja bulimiapotilaiden arviointiin ja hoitoon. Sairaalassa on syömishäiriöpoliklinikka, päiväosasto ja osasto.

4 kommenttia:

Halo Efekti kirjoitti...

Lehdistä mulle on selvinnyt että anoreksiaan voi sairastua myös miehet ja naiset aikuisiällä, se ei ole pelkästään nuorten tyttöjen sairaus kuten yleisesti ajatellaan.

Hei!

Sinulle on meemihaaste blogissani. Olisi kiva jos ottaisit sen vastaan - jollet ole sitä jo tehnyt.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Halo, sinulla on tarkkaa tietoa, sillä joidenkin tutkimusten mukaan anorektikoista miehiä on peräti 10 prosenttia, mutta hoitoon heitä ei hakeudu suhteessa yhtä paljon kuin tyttöjä tai nuoria naisia.

Käynpä katsomassa meemiä. Yleensä vastaan haasteisiin tuolla Nepotia-blogissa, joten siellä sitten kannattaa loppuviikosta piipahtaa katsomassa.

Leenukka kirjoitti...

Kauniit maisemat. Tässä maailmassa on jotain pahasti pielessä, kun jostain kuulin tai luin ala-asteen tyttöjenkin jo laihduttavan...

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Leenukka, tämä huoli itsellänikin on.
Nykyisen käsityksen mukaan lasten ei tule laihduttaa, vaikka olisivat ylipainoisia. Paras on muuttaa koko perheen tapoja sellaisiksi, ette' paino ei nouse. Silloin lapsen pituuskasvu korjaa sen, minkä ylipaino on tullessaan tuonut. Lihavuudesta ja laihduttamisesta puhuminen käy itsetunnolle.