21.9.08

Ikäihmisten liittymä- ja puhelinvalinnoista vielä sana tai pari

Perheessämme, ja vähän internetissäkin, käytiin iso kalabalikki, kun iäkäs äitimme, joka on ihan tolkullinen ihminen, meni korjauttamaan kännykkäänsä, jonka luuli olevan rikki, Soneran palvelupisteelle Malmin Citymarketiin. Äidin kännykkää ei ryhdytty sen kummemmin tutkimaan (siitä ei ole löytynyt mitään vikaa!). Äidille myytiin uusi liittymä. Siis uusi liittymä. Ja euron kännykkä. Siis yhden euron hointainen kännykkä. Kännykkä tosin oli paljon huonompi käyttää kuin edellinen, jonka siskoni oli huolellisesti valinnut äidin kanssa; tässä kännykässä oli pienet numerot ja hankala löytää toimintoja. (Mutta sehän maksoi vain euron.)
Soneran kunniaksi pitää sanoa, että kauppa saatiin puretuksi ilman oikeustoimia.

Asian kehittyessä kävi ilmi, että monilla vanhuksilla on useita liittymiä ja lisäksi vaikeuksia puhelinlaskujensa maksamisessa ja etteivät vanhukset ole aina saaneet ymmärrettävää tietoa siitä, mitä liittymä tarjoaa. Yllättävän moni on luullut sopineensa, että sunnuntaina soitetut puhelut maksavat yhteensä euron ja he ovat sitten puhuneet vain sunnuntaina ja – saaneet kauhean puhelinlaskun.
Toinen omituinen juttu on, että yhden hengen talouteen on näköjään oikein tieten tahtoen myyty rinnakkaisliittymiä, joista voi puhua vain yhdelle ihmiselle. Jos vastapuoli sitten soittaa muualle, siitä tuleekin vanhukselle yllärikuluja. Tämä haiskahtaa pahasti.
Vanhukset ja puhelinliittymäbisnes olisi mielenkiintoinen jutunaihe. Saattaa olla, että ongelma oli paikallinen ja että se on saatu ratkaistuksi. Monet kommentithan Maijunkin entryihin taisivat tulla tältä alueelta.

Edit. 23.9. Maiju on poistanut esiasta kertovan viestiketjun, sillä sinne alkoi tulla häirintäviestejä.

Ei kommentteja: