23.9.08

Kauhajoen tragedian uhrien muistolleTämä on sanomattoman surun ja tuskien päivä monessa perheessä.

5 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Täällä naapurikunnassa ollaan mykistyneitä. Ottaa aikansa ennen kuin tajuaa mitä tapahtui.

KirsiM kirjoitti...

Kaisa, omat ajatukseni valsivat elen pitkin pohjalaista maalaismaisemaa enkä ymmärtänyt.

Tarjuska kirjoitti...

Minäkin mietin eilen niitä nettiystäviäni, jotka ovat sieltä päin kotoisin. Mykistävä tapahtuma, jolle on vaikea löytää järjellistä selitystä. Voimia kaikille perheille, joita suru on näin rankalla kädellä koskettanut.

Paperivuorineuvos kirjoitti...

Järjellistä selitystä ei tosiaan olekaan. Minusta nämä nuorukaiset ovat jostain tuntemattomasta syystä omaksuneet terroristin roolin. Samalla tavallahan he periaatteessa toimivat, vaikka surmaavatkjin ensin muut ja sitten vasta itsensä. Ja Mu he toimivat solisteina kuulumatta mihinkään ainakaan tunnettuun ryhmään.

KirsiM kirjoitti...

Tarjuska, tuskin löytyy järjellistä selitystä...

Paperivuorineuvos, surullista. Nyt se nuorten pahoinvointi tulvii yli äytäittensä. Siitä poliitikkoja on varoitettu hyvin pitkään. Lapsi-ja nuorisopsykiatrian määrärahoista on väännetty kättä niin monena vuonna, etten enää ole pitänyt kirjaa. Kun laskua ei ole haluttu maksaa, kun lasten ja nuorten hyvinvointiin ei ole vakavasti paneuduttu, olisi nyt viimeistään aika paneutua. Kuinka paljon uhreja tarvitaan ennen kuin yhteiskunnan päättäjien arvot asettuvat oikeille raiteille. Kun päättäjät ymmärtävät vastuunsa ja velvollisuutensa, alkaa korjausliike. Se kestää pitkään. Toinen vaihtoehto on jatkaa edelleen rahanpalvontaa ja voittojen maksimointia.

Emme vastuullisella politiikallakaan tietenkään voi estää tällaisia tragedioita ja näiden murhenäytelmien kylvö on tehty jo vuosia sitten, mutta paremman maailman rakentamiseksi on syytä työskennellä jo nyt.