27.3.13

Ei vastaa DNA asiakaspalautteeseen

Viime lauantaina latasin perheenjäsenen DNA-prepaid-liittymään puheaikaa Danskebankin kautta. 40 euroa meni kankkulan kaivoon, tiliä veloitettiin, mutta puheaikaa ei tullut.Pankki kertoi  viipymättä, että asiaa pitää tiedustella operaattorilta, operaattori puolestaan ei ole vastannut asiakaspalauteviestiin lainkaan.

Edit. 30.3. klo 12.30
Tänään Malmin Novassa asioidessamme päätin poiketa kysymään DNA-kaupasta, olenko tosiaan menettänyt lopullisesti nämä 40 euroa. Paikalla oli kaksi myyntihenkilöä. Ensin näytti siltä, että vastaavan henkilön kanta oli, että ei voi mitään, tai että minun on syytä vessatauolla töistä soittaa DNA-asiakaspalvelveluun, sillä he eivät voi asialle mitään. Kohtuullisen sitkeän keskustelun tuloksena kuitenkin alkoi näyttää siltä, että on sittenkin olemassa jokin taho, johon voi ottaa yhteyttä verkon kautta. Tällaisen viestin siis kirjoitin saatteeksi maksukuitteihin, jotka operaattori halusi:
 
Hei. Kävin tänään keskustelemassa DNA-kaupassa Malmilla ongelmasta. joka aiheutui verkkokaupan toimintahäiriöstä. Ostin matkalla olleelle perheen alaikäiselle verkkokaupastanne puheaikaa. Puheaika ei kahdesta yrityksestä huolimatta aktivoitunut ja luulinkin, ettei sitä velotettu, kunnes katsoin tilitietoni: molemmat yritykset oli velotettui. Otin asiakaspalautelomakkeen kautta yhteyttä asiakaspalveluunne (lomaketta oli vaikea löytää sivuiltanne!!!), koska asiakaspalvelupuhelimenne aukioloaika oli siltä viikolta jo ohi!
Asiakaspalvelunne puhelinajat ovat lisäksi sellaiset, että en oman työaikani puitteissa voi soittaa numeroihin, jotka normaalisti ovat hyvin kuorimitettuja. Lapseni puolestaan ei voinut soittaa, koska hänellä ei ollut puheaikaa liittymässään.

Meitä palvellut asiakaspalveluhenkilö Malmilla oli hyvin ystävällinen.
Olen raportoinut ongelmastani paitsi teidän palautelomakkeenne kautta, myös omassa blogissani. Seuraan tilanteen kehittymistä tässäkin asiakaspalveluasiassa niin pitkälle kuin raportoimista riittää, jotta toiset kuluttajat saavat toimintaohjeita, jos niitä muualta on vaikea löytää.
Ohessa kuitit verkkopankin maksutapahtumista.

Ystävällisin terveisin (ja nimeni)

Edit. 2.4. klo 20.05
DNA Prepaid -latauksen korjaus näkyy viipyvän. Ainakaan vielä ei ole tullut puheaikaa puhelimeen.
 Ehkä tässä pitää tehdä kuten eräs DNA-työntekijä kuittasi itselleni tätä selvitellessäni ylimieliseen tyyliin: "Pitää sitten vaihtaa operaattoria." No, prepaidliittymän kohdalla operaattorin vaihto on yksinkertainen. Ehkä hintakin kannattaa välillä tosiaan kilpailuttaa.

Edit. 4.4. klo 20
 Tänään sitten käytin kallista työaikaani asiakaspalvelunumeroon soittamiseen, kun puheaikaa ei ole tullut puhelimeen. Kävi ilmi, että järjestelmä ei edes vieläkään jostain syystä tuntenut ongelmaani. Nyt sain sähköpostia, pyydettyäni hartaasti, että sitä minulle lähetettäisiin sieltä päästä, jotta saan oikean osoitteen.  Osoite oli dnawelho@dna.fi, siltä varalta, että joku muukaan ei saa osoitteesta selvää, paan tänne. Osoite on kuulemma heidän sivuillaan.
Lähetin siis uudelleen ne samat kuitit kuuden aikaan tänään ja kopiot edellisestä sähköpostiliikenteestä. Saa nähdä, joko tulisi aiemmin maksettu puheaika. Saa myös nähdä, kuka maksaa sen asiakaspalvelunumeroon soittamani pitkän odotusajan ja puhelun. Jäämme kuulolle.


 Edit. 9.4.
Lopulta muutama päivä sitten puheaika tuli kännykkään, 5.4.

Lopulta alkoi myös yhteystietoja löytyä. Tässä eräs vastaus, joka odotti tänään mailissa:
Hei Kirsi!

Kiitos viestistäsi ja pahoitteluni vastauksen viivästymisestä.
Asiakaspalvelumme yhteystiedot löydät nettisivuiltamme osoitteesta http://www2.dna.fi/fi/yksityisille/asiakaspalvelu-ja-tuotetuki/palaute-ja-yhteydenotto

Sivulle pääsee klikkaamalla etusivulla ylhäällä olevaa Asiakaspalvelu -linkkiä. Avautuvalla sivulla alhaalla vasemmassa reunassa on painike "Ota yhteyttä asiakaspalveluumme". Linkin kautta löydät Sähköiset yhteydenotot -otsikon alta myös sähköpostiosoitteemme.

Jos tarvitset lisätietoja, lähetäthän lisäkysymykset vastaamalla tähän viestiin.
Pystymme vastaamaan sinulle nopeammin, jos asiaan liittyvä viestiketju säilyy koko ajan mukana.

Mukavaa päivän jatkoa!

Ystävällisin terveisin

xxxx
palveluneuvoja

2 kommenttia:

mm kirjoitti...

Kävin etsimässä tuon osoitteen lopullisen ohjeen mukaan.
Sitä edeltävistä tapahtumista opin tässä, että DNA:n olisi syytä parantaa palveluaan ainakin kahdessa kohdassa.
1. Jonkun olisi reagoitava "asiakaspalvelu"-kohdan viesteihin.
2. DNA-kaupan myyjille olisi annettava työpaikkakoulutusta DNA-sivujen lukemisessa ja neuvomisessa.

En tiedä, kuinka paljon näissä DNA-jutuissa johtuu siitä, että osa toiminnoista on nykyisin DNAWelhon toimintaa. Itse opimme sen maksamassamme laajakaistassa, jonka sopimusta uudistettaessa (samaan osoitteeseen) vanha DNA sähköpostiosoite ei enää toiminutkaan, vaan sen tilalle tuli yllättäen uudenmuotoinen osoite... Se johtui tiettyjen paikkakuntien kaapeliverkkojen uudelleenjaosta...

KirsiM kirjoitti...

MM, totta tuo, DNAWelho-nimi tosiaan kummitteli jossain nettisivuilla, vaikka lataussivulla on DNA. Vähän on prepaid-asiakkaan vaikea arvata, että firmalla on eri nimi netissä kuin lataussivulla...