19.7.13

Ekofeminismin jäljillä

Kuuntelin eilen mielenkiintoista radio-ohjelmaa ekofeminismistä. Olen yrittänyt ymmärtää, mihin voimakas vaikuttamistyö, jota kirkon sisällä on ollut herätysliikkeitä kohtaan ja muitakin ryhmiä kohtaan, jotka ovat liputtaneet luterilaisessa kansankirkossa klassisen kristinuskon puolesta. Asia tuli jälleen ajankohtaiseksi radio-ohjelman pohjalta.
Tänään googlasin sitten haulla Sari Roman-Lagerspetz ja ekofeminismi. Oikeastaan mitään ei löytynyt. Kokeilin täsmällisempää sisältöhakua: negaation purkaminen ja Sari Roman-Lagerspetz. Jo löytyi mielenkiintoista luettavaa yhden gradun verran. On hyvä, että muodikkaiden keskustelijoiden ajattelun kasvupohja alkaa vähitellen hahmottua.

Muuten: kukahan tekisi Wikipediaan artikkelin Sari Roman-Lagerspetzistä. Olisin kovin kiitollinen. Hän on siinä määrin aktiivinen keskustelija että sananvapauden ja demokratian nimissä olisi kohtuullista saada perustieto taustoista :) Varmaankin asiantuntevia kirjoittajia löytyy.

Kyse on etnologian alan gradusta. Kirjoittajan nimi on Sanna Ollila: Arvo(i)tuksia jäljittämässä, Pyhän rakentumisesta ja representaatiosta suomalaisessa mediassa 12.10.2010–20.9.2011

Verkkoviestinnän tutkijoille löytyy näistä keskusteluista, keskustelijoiden panostuksesta, argumentaation sisällöstä ja sävystä löytyy mielenkiintoista tutkittavaa varmaan vuosikymmeniksi, puhumattakaan keskustelujen motiiveista ja vaikutuksista. Omassa maailmankuvassani kirkon omistajuudesta käytävä keskustelu vertautuu hyvinkin ravitsemuskeskusteluun, jota on mediassa käyty melkein näihin asti erittäin suurella tunteella.

5 kommenttia:

mm kirjoitti...

Mielenkiintoinen hakusanapari. Nimen tunnen hyvin, mutta tuo toinen termi lyö tyhjää. Ei lyö kauan, kiitos siitä sinulle :)

KirsiM kirjoitti...

MM, kovin paljon ei suomeksi asiasta löydy. Muilla kielellä en vielä itse ole alkanut etsiä. Ehkäpä löytyy hyvinkin.

mm kirjoitti...

Huomaan, että viestini oli lähtenyt tyhjänä... Aika hassulla hakusanalla etsit ja löysit... Ehdotuksesi WIkipedian artikkelista oli kuitenkin hyvä.

KirsiMy kirjoitti...

MM, tosi hassuja hakuja tekemällä joskus löytyy mielenkiintoista tietoa. Google ei liene kovin voimallinen hakukone ainakaan akateemisessa todellisuudessa, mutta pitää odotella eläkeikää, jotta mahdollisesti liikenee riittävästi aikaa postmodernin viestittelyn hahmottamiseen edes omia tarpeita varten.

KirsiMy kirjoitti...

Niin, MM, sitä vielä, että erittäin paljon aikaansa julkisuuden keskusteluissa käyttäviltä mielipidekirjoittajilta soisin löytyvän perustiedot sidonnaisuuksista. Ei edes Wikipediassa ole minkäänlaista artikkelintynkääkään tästä mielipidekirjoittajasta. Ehkä joku voisi kirjoittaa peruslinjat Wikipediaan niin ei tarvitsisi harjoittaa hassuja hakuja :)