19.9.16

HSL-matkakortinlukijat susia?

Olen alkanut epäillä, että HSL-matkakortinlukijalaitteet ovat epäkuntoisia. Kerron kokemuksistani:

Itseltäni ladattu arvo on kulunut uusien lukulaitteiden myötä paljon nopeammin kuin aikaisemmin, vaikka matkustan yhtä paljon. Eilen sain vahvistusta epäilyyni, sillä kortinlukija ei noteerannut vaihto-oikeuttani lainkaan, kun käväisin Malmilla apteekissa.
18.09. 14.28 Arvolippu ja 18.09 15:1 Arvolippu. Lukija kertoo lisäksi, että 14.09 11:39 olen lähtenyt kausimatkalle, vaikka minulla ei edes ole kausi voimassa!

Olen ladannut kännykkääni Oma matkakortti -applikaation. Se näyttää käytössä olevan matkaoikeuden ja viimeksi tehtyjen matkojen ajankohdat. En pysty lukemaan kännykän appista pitemmälle, mutta tämä "arvontaveloitus" selittää kyllä itselleni sen, miksi korttini arvo hupeni esimerkiksi yhdellä Vantaan reissulla olemattomiin.

Soitin tänään HSL:n asiakaspalveluun saadakseni hyvitystä. Asia ei tosiaankaan ollut yksinkertainen: minun pitäisi matkustaa asiakaspalvelupisteeseen, netissä ei voi hoitaa mitenkään asiaa, eikä puhelimitse tai kirjeitse.
Entä kun saan palvelupisteestä pitemmälle ulottuvan raportin matkustamisestani, mitä sitten?
Siihen asiakaspalvelu ei osannut sanoa muuta kuin että teet ilmoituksen. Senhän yritin jo tehdä nyt, HSL tietää kyllä mun matkustamiseni paremmin kuin itsekään niitä tiedän.
Pois lähtiessäni bussissa menin eilen kysymään kuljettajalta, miten on mahdollista, ettei kone luvannut minulle vaihto-oikeutta. Kuljettaja sanoi, että kun tiedät, että sinulla sitä on, älä välitä koneesta. Pitänee alkaa käyttää kelloa tai jospa joku tekisi appin joka ilmoittaa vaihtoajan loppumisesta.
Olen eläkeläinen enkä ole oikeutettu eläkeläislippuun, koska saan sentään pientä työeläkettä. Olisi kuitenkin kiva, että ei tarvitisi maksaa kaksinkertaistettua maksua!
Ja kirsikkana kakussa: läheiseni, joka käyttää kautta matkakortin maksussa, maksoi kertamaksun, kun kortinlukija ei lainkaan reagoinut kortin näyttämiseen. Kerroin hänelle, mitä kuljettaja sanoi.


Onko kenelläkään muulla vastaavisa kokemuksia HSL:n matkakortinlukijoista vai huudanko tuuleen?


Edit
19.9. klo 12.30 
Ilmoitin tästä kirjoituksesta HSL:lle heti julkaistuani sen. Pyysin oikaisemaan mahdolliset asiavirheet jutustani.


1 kommentti:

KirsiMy kirjoitti...

Lisäksi löysin keskustelufoorumilta aiheeseen liittyvää asiaa. Tosin varoituksen sana: foorumeilla käytävä keskustelu ei ole mitenkään sivistynyttä eikä tasapuolista. Silti sitä silmäillessäni ymmärrän, etten ole yksin. Ja olen niitä, jotka noudattavat neuvoja, joten tämä ei kelpaa turhentamaan ongelmaa, joka on olemassa.
Siis ainakin täällä aiheesta: http://keskustelu.suomi24.fi/t/4950251/matkakortti-toimii-ei-toimi