4.5.08

Mihin viet jätteesi?Kaapelitehtaalla Helsingissä oli tänä viikonloppuna kierrätystapahtuma. Tehtaan ulkopuolella oli mielenkiintoinen jätelava. Sisällä Kierrätystehtaassa oli tavaraa, tietoa ja uniikeja uusioesineitä.

5 kommenttia:

Tarjuska kirjoitti...

On todella uskomatonta, mitä kaikkea meren ja muidenkin vesistöjen pohjalta voi löytyä. Uskomatonta minkä näköistä metalliromusta tulee vesistöjen pohjalla. Mietityttää, että mitä vettä oikeastaan juommekaan?
Kukakohan voi viskata romunsa mereen ja saada mielenrauhan sen jälkeen? :(
Oli muuten mielenkiintoinen kierrätystapahtuma. :))

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Kirsi :)
Kaupungista maallemuuttaneena järkytyin tapaa miten jotkut maanomistajat kärräävät metsien ja peltojen pientareille kaikennäköistä kaatopaikalle kuuluvaa roinaa haudaten ne maahan. Nykyisin kun kuntien pienet omat kaatopaikat on suljettu/lopetettu niin metsiin jätetyt roinat on valitettavasti lisääntynyt.

KirsiM kirjoitti...

Ja Itämeren pohja on kaiken lisäksi huolestuttavassa kunnossa... Itämeren vettä emme sentään vielä juo, mutta mitä kaikkea Päijänteestä ja Vantaastakin löytyy, jos tavaraa ryhdytään nostelemaan. Ostoskärryjen kertakäyttö jo sinänsä on ikävää, saati että kipataan vielä mereen...
Johnleehooker, samaa tekevät kaupungistuneetkin suomalaiset: Tattarisuon metsissä on milloin jääkaappeja, milloin sohvia. Luulenpa, että ne ovat kulkeutuneet sinne sillä tavoin, että varakkaammat ovat antaneet sohvat ja huonokuntoiset kodinkoneet vähävaraisille, jotka ovat käyttäneet loppuun, mutta joilla ei ole ollut rahaa tai kulkuneuvoja kierrätykseen... Toisaalta: tulevaisuuden arkeologeilla ei olisi töitä ilman noita maalaiskansan epävirallisia kaatopaikkoja... Jos metsään ei haudata ongelmajätteitä, ei kai siinä varsinaista ongelmaa olekaan...

hejoko kirjoitti...

Tuota viimeisen kuvan kohdetta en tunnista, mutta yhdessä on kalastusväline. Olisi siinä ollut ihmettelemistä, jos mato-ongella saisi ostoskärryt, siima vain ei ei ole kestänyt.

KirsiM kirjoitti...

Hejko, lähinnähän minä kuvasin sitä Itämeressä syöpynyttä ostoskärryä eli sitä samaa kärryä siinä on, läheltä kuvattuna.
On siinä kaloillakin ollut kummastelemista, miten nykyajan katiskoista on tullut noin avoimia ja oudonmallisia.