11.5.08

Olisikohan saumaa uusille suomalaisille blogilistoille

Blogilista.fi sairastui lastentauteihin vähän myöhäisellä iällä. Tekniset ja sisällölliset "parannukset" olen luokitellut samaan kategoriaan kuin Soneran sähköpostipalvelun ja Soneran kaikki lukuisat asiakaspalvelun parannukset sekä Sampopankin siirtymisen Danske Bankin kanssa samaa verkkopalveluun. Elämme mielenkiintoisia aikoja.
Itse olisin iloinen esimerkiksi sellaisesta blogilistasta, jossa listattaisiin asiablogeja aiheittain. Samoin itseäni kiinnostaisivat askartelu- ja käsityöasiat, joten käsilä tekijöiden blogilista voisi olla kiintoisa. Voi mennä aikaa ennen kuin blogilista.fi selviää kaikista lastentaudeistaan.

7 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

Virn.. veit sanat suustani.. ja sie sentään kehtasit käyttää oikeita nimiä.. :D
Hyvää työviikkoa.
Ai niin, vähin erin siirtelen tässä tauhkaa googleen..

KirsiM kirjoitti...

Muoriska, jokin häveliäisyydenpuute kai minua vaivaa ;)
Iloista työviikkoa sinne pohjoiseen.

Kaisa kirjoitti...

Minä odottelen edelleen hävinneiden 90 tilaajani palaamista - uskon nimittäin, etten ole onnistunut menettämään heitä viikon blogihiljaisuuden aikana, vaan ainoastaan ystävämme Blogilistan vuoksi. Mur.

savisuti kirjoitti...

Jotain siellä mättää mutta eiköhän homma ala toimia kun jaksetaan odotella. Savisuti ei ole näköjään päivittynyt sitten huhtikuun listalle vaikka olen ahkerasti kirjoitellut. Mutta, odotellaan..

KirsiM kirjoitti...

Kaisa, myötätuntoa.
Itselläni on ollutkin etäisen viileä suhde blogilistaan, sillä suuri osa lukijoista tänne tulee blogien ulkopuolelta, mutta on vähän vaikea uskoa, että Rinne-blogini silti olisi yhtä suosittu kuin tämä verkkolehti, heh heh.

Savisuti, itse ajattelin kyllä, että kilpailu ei olisi pahitteeksi tuolla alalla.

Kirsi H. kirjoitti...

Blogilista on kyllä syvältä ja sieltä. Tai ei sittenkään, se vain ei kosketa elämääni millään tavalla. Olen listautuneena siellä mutta ainoastaan siksi etten osaa kerran hairahdustani korjata (en saa blogiani pois sieltä!).

Asiablogi? Mikä muuten edes on asiablogi vs. hömppäblogi? Miten blogeja oikein voitaisiin jaotella... muotiblogit ja askartelublogit ovat oikeastaan ainoita selkeitä blogityyppejä. Esimerkiksi minä seuraan Jaanaban urheilupäiväkirjaa, jossa kerrotaan kirjoittajan treenien lisäksi kaikenlaista hänen elämästään. Ja oma blogini osuu joskus asialinjalle pohtiessaan vaikka sanotaan nyt kertakäyttötavaraa. Usein se taas on puhtaasti päiväkirjamainen hömppäpömppä.

No sellainen ryhmä kyllä voisi olla kuin "Kuolleet jo syntyessään" eli ne blogit jotka on aloitettu huhtikuussa 2007 ja niissä on tähän mennessä kaksi postausta ja joiden kirjoittaja on jo väsähtänyt.

Nimim. Eräs joka salaisissa unelmissaan toivoisi kuitenkin päätyvänsä siihen asiablogien ryhmään, vaikkei likikään aina ihan asiaan kirjoituksissaan venykään.

KirsiM kirjoitti...

Kaima, eipä tuo omaakaan elämääni yleensä kosketa. Nyt tämä muutostyö vain pisti minutkin taas käymään paikalla. Suuri osa blogeistani on listalla, eivät aivan kaikki.
No salakuuntelu- ja taksikuskiblogit voivat tietenkin olla asiablogeja, mutta tosiaan, kun katsot listan jaottelua, en oikein löydä kategorioita, joista etsisin niitä blogeja, joissa itse käyn. Se maailmankuva on ehkä toisenlainen kuin omani tai jotain. Neulojat tosiaan voisivat tuoda vähän tervettä järkeä kategorioihin...
Asialista voisi mielestäni ehkä siis olla yksi mahdollinen tapa luoda blogeista hakemistoa. Päiväkirjat sisältävät usein asiaa, jopa aivan henkilökohtaisetkin tilitykset. Luen monia potilaiden verkkopäiväkirjoja ja pitää sanoa, että enemmän niistä taitaa usein kostua kuin Käypä hoito -suosituksista, vaikka jälkimmäiset ovat toki äärettömän asiallisia.
Siis, Kaima, asiablogi-sana nousi mieleeni siitä, että en löytänyt mitään asiasanaa, joka oikeasti olisi kuvannut kategorioissa tätä blogia. No, silloin kaukonäköinen pistää tietysti seksin ja väkivallan kategorioiksi ;)
Mutta mikään ei estäisi esimerkiksi tekemästä keräilijöiden blogilistaa jonnekin, asumisen blogilistaa, kunnallispoliitikkojen blogilistaa, lääketieteen blogilistaa...