12.2.06

Päätä päiväsi Bostonilla

Terveystieto on muuttunut vuosikymmenten kuluessa. Vielä 60-luvulla Sydän-lehdessäkin mainostettiin tupakkaa ja oli aivan yleistä, että sydänlääkärit tupakoivat. Nykyisin sydänlääkärit eivät polta, koska he tietävät, mitä tupakka aiheuttaa verisuonistossa.
Moni keski-ikäinen muistaa edelleen miehekkyyteen, vapauteen ja muodikkuuteen vetoavia tupakkateollisuuden mainoslauseita tuolta tupakkamainonnan 60-luvulta.
Uuden sisällön on saanut myös slogan, joka 60-luvun ihmiselle saattoi tuoda rauhoittumisen mielikuvia. Itse en tätä slogania muista, mutta joku muu oli muistavinaan: Päätä päiväsi Bostonilla.
Tupakkateollisuus on siis tämän tarkistamattoman tiedon mukaan jo 60-luvulla tunnustanut sen, minkä se pakon edessä joutui tunnustamaan 1990-luvun kuluessa: tupakointi on hengenvaarallista.
Nyt kuka tahansa voi tutkia tupakkateollisuuden salaisia arkistoja netissä ja havaita, että todellinen kauppatuote onkin riippuvuutta aiheuttava nikotiini, joka tehtävänä on pitää asiakkaat tiukasti pihdessään niin kauan kuin nämä elävät

Ei kommentteja: