16.6.06

Myötä- ja vastoinkäymisissä

Siskoni vietti omaa ja miehensä 32-vuotishääpäivää Kirralla ct-kuvauksessa.
20-vuotishääpäivänään hän oli samassa paikassa teholla.
Läheiset tuovat elämäämme voimia. Heidän olkapäätään vasten voi itkeä, kun itkettää. He ymmärtävät elämän kipeyttä sanoittakin. Rakkaudesta tulee voimaa koettelemusten kohdatessa.
Koettelemukset ovat joskus äkillisiä, ne tulevat kuin nopeasti nouseva myrsky. Joskus koettelemusten musertavuus on niiden pitkäkestoisuudessa. Onnellinen se ihminen, jonka läheiset pysyvät, vaikka koettelemus kestäisi pitkäänkin.
Ihminen, jota on myllytetty elämän myllyissä, saattaa halutessaan tukea kohtalotovereita. Kaikilla ei ole olkapäätä, jota vasten voisi itkeä. Saattaa olla, että ystäviä löytyy kuitenkin netistä, kun itse vähän rohkaistuu. Netin vertaistukiverkostot ovat uskomaton aarreaitta. En tarkoita oikeastaan virallisia, järjestettyjä verkostoja, vaan niitä, missä yhteiset elämänkohtalot sitovat ihmisiä toisiinsa ja saavat heidät rohkaisemaan toinen toistaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, että huomioit. Tosin vietin eilisen 32-hääpäivän ct-kuvauksessa sekä maksabiobsiassa. Otettiin ohuneulanäytteitä sekä isoneulanäyte. Makuutettiin kuusi tuntia ja hääpäivän kunniaksi haettiin kultasadepensas kasvamaan mökille. 20-vuotishääpäivänä pääsin kyllä juuri teholta osalstolle, jonne sain parikymmentä punaista ruusua pöydälleni. Painoa oli tuolloin kehossa hikiset 39 kiloa. Elämä on kulkenut vuoroin ylämäkeä ja vuoroin alamäkeä, mutta yhdessä ja hengissä ollaan kaikesta huolimatta. Bloggailemalla voi löytyä hyvä tukiverkostokin. Lisää tarinoita maksansiirron saaneen elämästä ja arjesta löytyy blogistani.