20.12.05

Epäeettistä työn pätkittämistä Vaasassa

Vaasan sairaanhoitopiiri sai 9.12.2005 käräjäoikeudelta tuomion siitä, että se oli tehnyt hengityshalvauspotilaita hoitaville lähihoitajille toisiaan seuraavia työsopimuksia.
Työsopimuksen kesto oli sidottu hengityshalvauspotilaiden odotettavissa olevaan elinikään ja heidän hoidontarpeeseensa. Kaksi lähihoitajaa otti asiassa yhteyttä ammattijärjestöönsä SuPer:iin Suomen lähi- ja perushoitajaliittoon ja asia riitautettiin. SuPerin lakimies Patrik Stenholm arvostelee Vaasan sairaanhoitopiiriä paitsi työsuhteiden perusteettomasta määräaikaisuudesta, myös menettelyn epäeettisyydestä:
– Työsuhteen pituuden sitominen potilaan elinikään on epäeettistä, eikä se voi olla lain tarkoittama perusteltu syy työsuhteen määräaikaisuudelle. Hengityshalvauspotilaat tarvitsevat jatkuvaa hoitoa. Potilaiden elinikä voi vaihdella suuresti, minkä vuoksi heidän jäljellä olevan elinikänsä ennustaminen on mahdotonta.
Kuntayhtymä tuomittiin maksamaan lähihoitajille korvauksia laittomista määräaikaisuuksista.
Stenholm ennustaa, että laittomien määräaikaisuuksien käsitteleminen oikeusistuimissa
lisääntyy. SuPerin puheenjohtaja Juhani Palomäki kiinnitti huomiota epätyypillisissä työsuhteissa olevien ja ikääntyvien työntekijöiden syrjintään työelämässä ja vaati, että ilmiö on saatava kuriin.
Pätkittäinen työ on imagohaitta alalla kuin alalla. Hoitoalalla kuulemma pelätään tulevaisuuden työvoimapulaa. Asia on varmasti monen ammattia valitsevan nuoren mielessä, ainakin jos kotona on jo joku pätkätyöläinen.

Ei kommentteja: