7.2.07

Mikä tieto on tärkeää

Tein jutun maksukykyisestä 79-vuotiaasta potilaasta, joka joutui hengenvaaraan tiedonkatkoksen tähden. Juttu ilmestyy näinä päivinä.
Yksityinen lääkäriasema, jonka toimintaa tutkin, teki paljon työtä, ettei sen nimeä jutussa mainita.
Nyt mietin, olenko ilkeämielinen ihminen ja toimittaja, kun kirjoitin alkuperäiseen juttuuni kyseisen yrityksen ja toimipaikan nimen. Yritinkö tosiaan vaikeuttaa tämän suuren ketjun yritystoimintaa?
Terveydenhuollossa tapahtuu paljon virheitä, myös suuria, onhan kyseessä inhimillinen toiminta. Julkisella sektorilla tehdyistä virheistä on kirjoitettu melko paljon, mutta itselläni on ollut sellainen erheellinen käsitys, että yksityissektorilla ei vakavia virheitä tehdä. Miksiköhän?

6 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

Mielestäni teit oikein. Ihmiset ovat tottuneet odottamaan että saavat vastinetta rahallsensa yksityiseltä puolelta. Ja totuus että hekin tekevät virheitä, se on tultava myös ilmi tasaveroisesti.
Ja jos ovat tehneet kovasti töitä sen eteen että nimeä ei mainittaisi, se herättää jo minussa epäilyjä, kuinka paljon muuten asioita lakaistaan siellä maton alle. Tuleepa melkein mielleyhtymä Ruotsin Ringhalssin ydinvoimalan kanssa.. onko turvallisuuskulttuuri rapistunut??

KirsiMy kirjoitti...

Niin. En keksinyt muuta selitystä lääkärikeskuksen menettelylle kuin oman yrityksen maineen vaaliminen. Ymmärrän tietenkin, että julkisuus on kiusallista, mutta juttuni on asiallinen ja tasapuolinen enkä suurentele ongelmia. Asia päättyi onnellisesti ja potilas jäi henkiin ja on jälleen kotona.

Anonyymi kirjoitti...

Minun mielestäni näistä pitääkin puhua. Ei ihmisen terveys ole pelkkää rahastusta vaan mikä on tämän päivän lääkärin etiikka. Onni onnettomuudessa, että tämä henkilö sai viime tipassa apua, oma-aloitteisesti menemällä muualle hoitoon. Olisihan siitä voinut kai hptehdä vaikka potilasvahinkoilmoituksen?

KirsiMy kirjoitti...

Kun ihminen on 80-vuotias ja sydän on heikko, hän tuskin ryhtyy tekemään potilasvahinkoilmoitusta.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä, olet oikeassa. Ei sitä jakasa vaatia oikeuksiaan kun on vanha ja heikossa kunnossa.

KirsiMy kirjoitti...

Muun muassa tämän tähden tarvitaan meitä toimittajia, tuomaan heikkojen, sairaiden ja puolustuskyvyttömien näkökulmaa myös esiin.