5.10.06

Valokuvatorstai: Ateria


Valokuvatorstain aihe tänään on ateria.
Jopa sattui. Olisin tänään muutenkin kertonut rekkakuskin ateriasta. Rekkakuskit syövät liian usein ranskalaisia perunoita, paistettuja munia ja grillimakkaraa tai välipalakseen lihapiirakkaa ja kahvia – kun muuta ei oikein ole tarjolla.
Suomen Sydänliitto ry, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry, Ulkomaan- ja Sopimusliikenteen Kuljetusyrittäjät USL ry, Rahtarit ry ja ABC-liikennemyymälät järjestivät eilen aiheesta tiedotustilaisuuden.
Kolme rekkakuskia ryhtyi hankkeen mannekiineiksi. Tässä heistä Raija ja Reijo paremmalla välipalalla tiedotustilaisuudessa.

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taas tärkeää asiaa.

P.S. Kuten oli myös muun muassa Habbo-postauksessasi.

Unknown kirjoitti...

Ruoan määrään ja laatuun pitäisi kyllä kiinnittää huomiota. Siihenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Jep, harmi vaan kun huoltsikoilla (ainakaan pienemmillä sellaisilla) ei välttämättä ole aina tarjolla mitään tuon kummempaa... Salaattipöydät olisi hyvä ainakin löytyä joka taukopaikasta.

hpy kirjoitti...

Ongelma lienee tosian se etta syodaan mita on tarjolla. Tai sitten syodaan sita halvempaa. Esimerkkina Ranskassa, lasi viinia maksaa vahemman kuin lasi mehua. Mita sitten juot kun rahaa ei ole tarpeeksi?

KirsiMy kirjoitti...

Kiitos, Sumea. Habbo-postauksessa kun ei ollut yhtään kommenttia, ajattelin, että asia ei kiinnosta ketään.
Niin, Neulekirppu. Itse olen tehnyt laaturemppaa, mutta määräremppa on vaiheessa.
Lunara, jostain syystä huoltoasemaketjuilla on paineita tarjota kovin energiatiheitä annoksia ja hampurilaiskamaa. Jokaisella kevyempää tahtovalla on vaikeuksia lomamatkoillaan. Epäilemättä tarjonta ohjaa kulutusta huoltoasemilla, mutta ehkä pientä muutosta on luvassa. Kun vitriinistä ottaa leivän, on kyseessä aina arpajaiset: koskaan ei tiedä, millä leipä on voideltu ja minkä verran siinä on suolaa ja rasvaa, ja millaista rasvaa.
Hpy, olen kanssasi siis samaa mieltä. Eilen ABC-ketjun ketjupäällikkö Ari Sääksmäki vakuutti, että tarjonta kevenee tulevaisuudessa, jos sille on kysyntää. Huoltoasemaruokalat toimivat kovan bisneksen lakien mukaan. Siksi kuluttajien olisi vaadittava hyvin äänekkäästi laadukkaampaa ruokaa, muussa tapauksessa katteeltaan erinomaiset ransakalaisateriat ja burgerit yleistymistään yleistyvät ja kuitupitoinen, hitaita hiilihydraatteja sisältävää vähärasvaista ravintoa tuskin saa kohta mistään ravitsemusliikkeestä.
Vähintäänkin saisivat tarjota keittoruokaa.

Anonyymi kirjoitti...

Terveellisemmin pitäisi syödä niin rekkakuskien kuin muidenkin. Sulla on kuvassasi asian lisäksi myös ajankohtaisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Syömmeköhän itsekään tarpeeksi hedelmiä? Tunnustan, että enemmän pitäisi syödä!

KirsiMy kirjoitti...

Tosiaan hedelmiä, vihanneksia ja marjoja kannattaa syödä. Rekkakuski-Raija kertoi pitävänsä nykyisin porkkanoita ja omenoita eväänään. Hän kertoi, että se estää sen hirrmuisen nälän tuloa.

Anonyymi kirjoitti...

Ja täällä limppari maksaa vähemmän kuin vesi, ja sekin kyllä näkyy...

KirsiMy kirjoitti...

Kamalaa, Anna, joko tähän on tultu. Tarjonnalla tosiaan ohjataan kulutusta raskaaseen suuntaan, eihän tuossa ole mitään muuta logiikkaa. En vain ymmärrä, kuka sellaisesta hyötyy.

Unknown kirjoitti...

Sijoittajat, kun limsafirmalla menee hyvin. Taas mennään liiketoiminnan etiikkaan ja sitä kautta eettiseen sijoittamiseen.
Kunhan ehdin, listaan joskus blogiini aiheeseen liittyviä artikkeleita.

KirsiMy kirjoitti...

Ok, Neulekirppu. Unohdin taas kokonaan tämän lyhyiden voittojen tavoittelijoiden massan. Itselläni on aina vuosikymmenten perspektiivi päällä.

Unknown kirjoitti...

Ne elävät kvartaaleissa.
On ehkä vähän ilkeästi sanottu, mutta ruokakaupastakaan ei osata ostaa kuin seuraavan aterian tarvikkeet.

KirsiMy kirjoitti...

Niinhän ne elävät tosiaan kvartaaleissa. Ruokakauppa on kovaa bisnestä samoin kuin elintarviketeollisuus ja ravintolabisnes.

Kuluttajien pitäisi oppia toimimaan markkinavoimana tässä systeemissä. Suomalaiset ovat turhan hyväuskoisia.
Pitää osata vaatia todellista terveellisyyttä eikä tehdä valintojaan pelkkien mielikuvien tai markkinoinnin perusteella.
Kaikki "kevyt" ei ole kevyttä. Voihan sitä vaikka mainostaa rasvatonta limua tai suolattomia leivoksia, sokeritointa voita tai lisäaineetonta maitoa... Omasta mielestäni Sydänmerkki-järjestelmää pitäisi laajentaa ravintolabisnekseen; mutta silloin järjestelmän valvonnasta pitää sopia, jotta ravintoloitsijat eivät myy pelkkiä mielikuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä huoltoasemilta saa terveellistäkin ruokaa, jos vain haluaa.
Ongelmana taitaa kuitenkin olla epäsäännölliset työ- ja ruokailuajat ja ajon aikana tapahtuva napostelu, mikä pitää suoralla tiellä mielen virkeänä.
Vettähän olisi hyvä juoda päivän mittaan, mutta lämpimänä se maistuu harvalle, joten...

KirsiMy kirjoitti...

vtpgdTeuvo, Maanteiden kuningas, eikö huoltamoruuan ostaminen ole vähän kuin ostaisi sikaa säkissä, ei teidä, millä rasvalla sämpylä on sivelty ja paljonko sitä rasvaa on, miten rasvainen ja suolainen leikkele sisään on sujautettu ja minkä verran siellä on majoneesia.
Aika samannäköistä ruokaa voidaan tarjota ja kuitenkin energiamäärä saattaa poiketa aika lailla. Sama pätee ehkä joihinkin aterioihinkin, mutta tietenkin on selvää, että keitetyt perunat ovat aina parempi kuin muusi tai ranskalaiset...

Se juomapuoli topiaan taitaa loppujen lopuksi olle suurin sudenkuoppa. Limuista ja mehuista tulee kamalasti turhaa sokeria päivän mittaan. Maitoa ei voi kuljettaa mukana, ellei ole jääkaappia kuten tiedotustilaisuuden Reijolla.