6.3.07

Hävettää ulkomaalaisviranomaisten puolesta

Piispat eivät pahemmin älähtele yksilöiden oikeuksista puhuttaessa, mutta 71-vuotiaan Halide Latifin kohtelu oli prelaateillemmekin liikaa.
Ulkomaalaisvirasto aikoo häätää kosovosta kotoisin olevan osittain halvaantuneen ja masentuneen vanhuksen maasta. Piispat epäilevät Hesarin mukaan, että Suomen tavassa käsitellä tällaisia asioita on selkeitä puutteita lähimmäisenrakkauden ja kohtuuden kannalta. Samaa epäilen minäkin.

11 kommenttia:

Marikki kirjoitti...

Tähän mitenkään liittymättä; kiitos J P Roos linkistä blogissani. Luin muutakin häneltä. Asia on totta totisesti monimutkainen. Jättää neuvottomaksi.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Kiva, että ainakin sinä löysit Roosin jutun. Tägitin sen myös. Pelkään, että pelottavan usein nykyisin viranomaisten toimintatapoja eivät ohjaa oikeastaan mitkään arvot, vaan vahvemman hyötynäkökohdat. Siksi Roosin eettisesti korkeatasoiset jutut ovat tärkeitä. Tämän käsillä olevan postauksen aihe kertoo itselleni vallitsevasta etiikka-anemiasta.

muoriska kirjoitti...

Jokos luit suunnitelmista lääkekorvauksia koskien.. Ainakin kalevan verkkolehdessä oli...

Amina kirjoitti...

Hienoa, piispat! Olisi jienoa, jos kristityt muistaisivat lähimmäisenrakkauden periaatteet vähän useamminkin...

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Muoriska, en ole vielä lukenut. Pitää kohta...
-
Amina, totta. Olen vain koko päivän miettinyt tätä iäkästä naista ja sitä, että mediakohtun jälkeen viranomaiset saattavat passittaa hänet vielä valitusmenettleyn aikana Kosovoon.
Kristityistä puheenollen: Raamatun neuvo on, että tehkää ihmiselle niin kuin tahdotte heidän tekevän teille.

Rita kirjoitti...

Jostain luin aamulla uutisen että miespappi kieltäytyi työskentelemästä naispapin kanssa, ja silloin jo putkahti mieleen ajatus suvaitsemattomuudesta ja tuomitsevuudesta siellä missä sitä ehdottomasti ei saisi esiintyä. Lähimmäisenrakkauden pitäisi yksiselitteisesti vallita kirkossa, mutta kun ei niin ei! Hyh.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Niin, Rita. Pappien välitä eivät oikein jaksa meikäläistä sytyttää, siksi en piispojen kannanottoa tässä esitellyt.
Silti edelleen mietin sitä kosovolaista masentunutta vanhusta...

Halo Efekti kirjoitti...

Sanoit Neulekirpun Blogin kommenteissa että "Olen alkanut suunnitella juttuja Suomesta muihin eurooppalaisiin medioihin. Ehkäpä jos muutama tosikertomus suomalaisen terveyskeskuksen vuodeosastolta julkaistaan espanjalaisessa tai saksalaisessa lehdessä tai telkkarikanavalla, suomalaisetkin päättäjät heräävät ajattelemaan, että mitä meistä ajatellaan :("

- suosittelen vilpittömästi! Siitä voisi olla peräti apua tänne Suomeen - kukaanhan ei ole niin huolestunut siitä mitä meistä ulkomailla ajatellaan kun suomalainen. Vielä kun kävisi joitain isokenkäisiä haastattelemassa kyseisillä kielillä ja ilmoittaisi että menevät journalistinen tuotos on menossa kansainväliseen mediaan.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Joo, tähänhän tämä perustuu; tietoon, että suomalaiset ovat huolissaan siitä, mitä muut meistä ajattelevat.

Halo Efekti kirjoitti...

Tein muuten jälkikäteen siihen juttuuni englanninkielisen "koosteen parhaista paloista" ;D

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Erinomaista. Näin tieto leviää.

Tämänpäiväisessä Kotimaassa on iso, tosin vähän jo vanhentunut juttu Halide Latifian tapauksesta. Halide Latifia tuli maahan noin puolitoista vuotta sitten turistiviisumilla veljenpoikansa ja poikapuolensa luokse. Nämä ovat vanhuksen lähimmät miespuoliset sukulaiset. Albanialaistraditon mukaan miespuoliset sukulaiset pitävät huolen suvun vanhuksista. Suomen viranomaiset aikovat karkoittaa vanhuksen eivätkä anna näillä näkymin hänen odottaa maassa oleskeluluvan käsittelyä, vaan nainen voidaan palauttaa Kosovoon koska vain. Palauttaminen on sitten poliisin hommia.
– Kirkon on puhuttava niiden puolesta, jotka eivät osaa tehdä anomuksia, ja jotka eivät puhu meidän kieltämme, sanoi Porvoon piispa Björkstrand asiasta Kotimaassa.
Toivoisin kyllä, että puolustuskyvyttömille löytyy lisää puolestapuhujia.