Uuden eduskunnan enemmistö ei nyt sitten pidä maijameikäläisten pätkätöitä ongelmana, kertoo Ylen radion ykköskanava tänä aamuna. Toimitus on analysoinut uusien kansanedustajien vastaukset vaalikoneiden pätkätyökysymyksiin.
Kansa on puhunut. Olen eri mieltä kansan kanssa. Uusilla parlamentaarikoilla on edessään neljän vuoden hyväpalkkainen pätkätyö, mutta moni tavallinen ihminen joutuu tyytymään vajaan vuoden pätkään tai pelkkään huonosti palkattuun silppuun. Sellaisen elämäntavan yhteiskunnalliset seuraukset nakertavat muutakin kuin silppuduunarin sielua.
6 kommenttia:
Pätkätyöt ovat kyllä syvältä. Sitä joutuu elämään aivan toisenlaisen stressin alaisena kuin vakituisessa työssä.
Ennen kuin sain vakipaikan, tein lukuisia 1-3 kk pituisia pätkiä museolla, eikä koskaan ollut tietoa siitä, onko jatkoa tulossa (ennen kuin viime hetkellä tai viime hetken jälkeen). Olen täysin vakuuttunut siitä, että vakituisen työn saatuani olen terveempi paitsi henkisesti myös fyysisesti.
Tehy-lehdestä saa usein lukea kauhutarinoita hoitajista, jotka ovat vuosikymmeniä tehneet epämääräisiä pätkätöitä; jotkut eivät ole koskaan olleet vakituisessa työsuhteessa. Todella pelottavaa, ja panee miettimään kuinka pää kestää moisen.
Nyt on siis kuitenkin valittu eduskunta, joka suhtautuu myönteisesti pätkätöihin...
Pätkätyöt ovat usein nuorten työntekijöiden riesana. Millä siinä ostat asuntoa ja perustat perhettä, kun luottamus on kuukauden tai kolmen mittainen eivätkä perhetuet rohkaise.
Nyt eduskunnassa on naisenemmistö. Toivottavasti emme näe siellä kovanaamaisoäitejä, jotka ovat omat lapsensa hankkineet ja tuumivat, että jokainen on oman onnensa seppä.
Hmmph, jotenkin häiritsee tämä uusi eduskunta. Kun tuo äänestys tuli niin oikeastaan kaipailin vain sitä, että tulisi muutosta ja uusia ihmisiä tilalle.
No se saatiin kokoomuksen murskavoitto ja paljon uusia. Vihreitä ja vassia olisi saanut olla enemmän, mutta muuten no prob. Mikä sitten häiritsee?
Noh se että noista 200 kansanedustajasta jotka valittiin alle puolet (98kpl) oli vaivautunut vastaamaan irc-gallerian vaalikoneeseen. Näistäkin, jotka luultavasti olivat niitä internettiin myönteisimmin suuntautuneita vain 45 oli sitä mieltä, ettei valtion pitäisi tehdä ennakkosensuuria internetissä.
Yhh. Eikö noille voisi tehdä jonkun palikkatestin ennen kuin niitä päästetään ehdokkaiksi?
Esim. Jos joku ehdottaa valtiollista sensuuria niin kuuluu kysyä vaihtoehtoja eikä valita sitä.
Positiivista tietty on, että Luhtanen tippui ja että edes J.Kasvi uusi paikkansa.
Kiitos, Zache, tuosta mielenkiintoisesta analyysistä.
Luulen, että tuo irc-gallerian vaalikoneen syrjiminen kuvastaa sitä valitettavaa ilmiötä, että nuorista ei tarvitse piitata. Näin olen yhteiskunnallista keskustelua ainakin minä pitkään tulkinnut.
En tiedä, olisiko palikkatesteistä sittenkään kovin paljon iloa, eduskunta on jossain mielessä kuitenkin kansa pienoiskoossa ;)
Ihannekansanedustajalla olisi minun mielestäni älyä, kokonaisuuksien hahmottamisen kykyä, kuuntelemisen taitoa, sydäntä ja kyky omaksua ja hankkia tietoa.
In Medias Res - blogistasi saa aina paljon ajattelemista.
Nytkin sain uuden postauksen aiheen, kun vaan ehtisi kirjoittaa... Ei niin paljon ehdi bloggailla kuin haluaisi kun on noita TÖITÄ, mutta onneksi on töitä.
Olisipa kaikilla.
Rita, :)
Lähetä kommentti