8.3.07

Åke lukee sun meilisi

Vieraan valtion armeija saattaa kuunnella kaukopuheluitamme ja lukea meilejämme. Tällä kertaa uhka ei tule idästä eikä kyseessä ole myöskään terrorismin vastainen sota.
AIna niin ammattitaitoiselle ja tarkalle CIAlle tosin kävi tässä taannoin niin, että "terroristit" neuvottelivat käytettyjen autonrenkaiden ostosta ja aina valpas CIA tulkitsi puhelut lentokoneenostosuunnitelmiksi. Ja huh huh niitä seurauksia kyseiselle kaverille.
Mutta nyt ei onneksi ole siis kyse CIA:sta, vaan aina niin pätevästä Ruotsin armeijasta. Ruotsin eduskunta on päättänyt, että Ruotsin armeija saa lukea Matin ja Maijankin meilit, jos ne kulkevat Ruotsin kautta.
Nyt taitaa olla aika vaihtaa vihdoin operaattoria. Onko? Kuka tietää? Eikö Telia-Sonera ole juuri tuollainen Ruotsin kautta sähköpostia kierrättävä bulju. En halua, että Åke saa haltuunsa meidän suvun perintökakkureseptin, jota on varjeltu sukupolvelta toiselle.

Edit. Kari Haakanan blogista huomasin, että kyseessä oli alunperin Tietokone-lehden juttu.

7 kommenttia:

Halo Efekti kirjoitti...

Hehheh, samassa veneessä ollaan. Siellähän se Åke ja Börje niitä meidän meilejä lukevat kun olen antanut itselleni ymmärtää että TeliaSoneran sähköpostipalvelimet olisivat juuri Ruotsissa.

Minä olen sitkeä sissi, vielä tämäkään ei saa minua lähtemään Soneralta vaikka palvelu onkin täyttä paskaa. Täytyy vain pitää tämä mielessä ja laitella kavereiden kanssa kirjotellessa jotain ihme koodeja sinne sekaan niin riittää näille sälleille puuhaa.

Siihähän saadaan jokunen kyttijä työllistettyä tälläkin konstein.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Joo, tuossa on ideaa, pitää kirjoittaa tosiaan Åkelle ja Börjelle myös.
Pistän siis minäkin mummon kakkureseptiin vähän dekoodattavaa. Jos vohkivat reseptin, saattaa olla, että siitä tulee pahaa, kun laittavat liikaa turkinpippuria ja soodaa.

Neulekirppu kirjoitti...

Tulee mieleen Orvelin vuosi 1984.

Neulekirppu kirjoitti...

Siis Orwell piti kirjoittamani

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

No, Neulekirppu, luullakseni jenkit ovat lukeneet jo vuosikausia meidän meilejämme ja kaikkihan niitä nykyään tahtovat lukea, työnantajakin tahtoo. Suomen poliisi ei saa noin vain kurkistella yksityisyyttämme eikä Suomen armeija. Suojelupoliisista en tiiä, haluaako se lukea kakkureseptejäni.
Kari Haakana kiinnitti blogissaan huomiota siihen, että vakoilu on nyt mahdollista ulkoistaa.
Toimittajalle kyseessä on kipeä juttu lähdesuojan tähden. Tosiasiassa vältän arkaluontoisten asioiden käsittelyä sähköpostitse ihan oikeasti. (Lähinnä tosin siitä syystä, että pelkään viruksia, jotka lähettävät ihmisten henkilökohtaista sähköpostia mihin sattuu. Olen joskus itse saanut tällaisia viestejä; en tosin enää muutamaan vuoteen.)

Neulekirppu kirjoitti...

;D ja näissähän sitä jännitystä piisaa. =D James, Bill sekä Åke ja Börje menevät kohta aivan sekaisin.
Halon työllisyys-juttu on hyvä.
Siinä ropisee muutama työpaikka sitten tutkiville journalisteille, yliopistotutkijoille jne.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Joo, siis kaikkea työllisyyttä edistävää kannattaa ehdottomasti tukea.
Åkelle ja Börjelle siis dekoodattavaa joukolla. Voidaan ruveta meilailemaan tämän bloggaamisen lisäksi. Ehdotan leipomusreseptien vai9htamista sähköpostitse2xD!< o-<