30.3.07

Reseptiniput siirtyvät nettiin

Sähköisiä lääkemääräyksiä aletaan kirjoittaa ensi vuoden alussa. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että emme muutaman vuoden kuluttua enää saa lääkäriltä tai hammaslääkäriltä reseptiä käteen, vaan määräys kirjoitetaan sähköiseen reseptikeskukseen, josta apteekki sen saa. Myös potilaalle itselleen tulee mahdollisuus katsella tietoja saamistaan resepteistä ja niillä toimitetuista lääkkeistä.
Lakiin sisältyy neljän vuoden siirtymäaika. Järjestelmä otetaan käyttöön vaiheittain. Potilaille sähköisestä reseptistä tiedotetaan tarkemmin käyttöönottovaiheen alkaessa. Tavoitteena on, että vuonna 2010 puolet, noin 15 miljoonaa, resepteistä olisi sähköisiä.
Lain mukaan reseptikeskuksen ylläpitäjänä toimii Kela.
Stm:n tiedote asiasta.

3 kommenttia:

Hansu kirjoitti...

Kätevää! Olen kaiken sähköisen kannalla, mutta verkkolaskuja en kannata muuta kuin muutamissa asioissa.

Tietokoiden kanssa säheltäessä on aina vaara siitä, että resesti joutuu mustaan aukkoon, se vaan menee hukkaan eikä kukaan tiedä sen olemassaolosta...

Anonyymi kirjoitti...

Kirsi
Kävit blogissani, mutta luitko koko jutun? Tallensin vahingossa keskeneräisen kirjoituksen. Meni aikaa, kun kirjoitin loput.

Obeesia

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Hansu, minustakin sähköinen resepti on kätevä. Toivon, että terveyskeskuksessa tapahtuva reseptin uusinta tulee helpommaksi.
Tuo musta aukko -kauhuskenaario on tietysti hyvin todennäköinen :)

Obeesia, olin niin nopea, että tosiaan luin keskeneräisen. Kävin lukemassa loputkin. Kiitos, että vastasit.
Muillekin tiedoksi: 20.3. tai 21.3. päivättyjen postausten haasteet ovat edelleen voimassa.