15.4.07

Terveet elämäntavat omaksutaan lapsena


Tänään alkaa Sydänviikko ja se jatkuu ensi sunnuntahin saakka. Sydänliitto kiinnittää huomiotamme siihen, että aikuisilla on ratkaiseva osuus lähipiirinsä lasten tämän päivän ja samalla tulevaisuuden terveyteen. Sydänviikon tiedotetta siteeratakseni:
Samalla kun aikuiset päättävät omista elintavoistaan, he tekevät lähipiirissään olevien lasten terveyden kannalta ratkaisevia päätöksiä. Lasten terveys on aikuisten vastuulla. Vanhempien, lasten kanssa työskentelevien aikuisten ja päättäjien mahdollisuuksia vaikuttaa lapsen terveisiin elintapoihin on tuettava. Kaikki päätökset ovat viime kädessä terveyspäätöksiä. Päivähoidon, koulun ja kodin johdonmukainen toistensa kasvatustyön tukeminen on lapsen terveen kehityksen yksi edellytys.

2 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Amen, puhut asiaa! Ihan vain vaikka rakkaudesta lapseensa voisi hiukan pohtia, mitä hänelle tarjoilee. Lapsi kun ei osaa valita viisaasti (eikä hänen kuulukaan).

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Aikaisemmin mummot hemmottelivat lapsenlapsia makeilla ja rasvaisilla. Oma iäkäs äitini on löytänyt toisenlaisia hemmottelutapoja, mistä olen hyvin iloinen. Aina ei hemmottelun tarvitse tosiaankaan olla syömistä ja jos se sitä on, se voi olla esimerkiksi sellaisia hedelmiä, joita kotona ei tarjoilla tai muuta, ehkä kalliimpaakin, mutta terveellistä ja hyvää.