11.4.07

Muumit pois mäkkäristä

Muumit pois mäkkäristä -adressin voi allekirjoittaa täällä.

4 kommenttia:

Halo Efekti kirjoitti...

Kävin laittamassa nimen adressiin.

Sinne oli muuten tänään tullut "keskustelu" eli joku Sannis avautui miten meidän kannattaisi tulla realiteettiin satumaailmastamme, jos muumeja ei meidän mielestä saa liittää mäkkäriin. Se kun on bisnestä ja bisnestä ei kannata estää ;D

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Olen kymmenen vuoden viivellä vasta ymmärtänyt, mitä entinen työtoverini Risto aikoinaan tarkoitti, kun hän jatkuvasti toimituksen kokouksissa jauhoi, että meidän pitäisi käydä arvokeskustelua. Risto on selvästi itseäni paljon nopeaälyisempi ihminen. Nyt ymmärrän, kun tulos on ilmeinen. Tällä hetkellä ainoa laajalti hyväksytty arvo on raha. Oma vakaumukseni estää rahan palvomisen, joten olen joutunut valtakulttuurin ulkopuolelle, mutta matkan päästä näkee kokonaisuuksia.
Itselleni muumit eivät ole kamalan tärkeitä; en ole niitä lapsena lukenut, saati katsellut, mutta omille lapsilleni ne ovat olennainen osa lapsuutta. Hassunkurista, että juuri muumit liittoutuvat mäkkäriketjun kanssa, vaikka aikaisemmin Muumimamma ei juuri muuta käyttöä kullalle keksinyt kuin että koristella isoilla kultakimpaleilla kukkapenkinlaitoja.

Laitoin minäkin nimeni adressiin, vaikka valitsin, ettei nimeni tarvitse näkyä netissä. On jotenkin ärsyttävää, jos googlaamalla löytyvät kaikki adressit, mihin olen nimeni pannut. En tosin ole kamalan aktiivinen näissä adressiasioissa. Edellinen allekirjoitus oli Tarja Tallqvistin lisää liksaa hoitajille ja sitä edellinen se, missä vastustetaan Malmin lentokentän muuttamista omakotitonteiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hei kaikki Muumi-kiihkoilijat,
järki käteen. Suomalaiset osasivat syödä epäterveellisesti jo ennenkuin täällä tiedettiin mitään McDonaldsista. Mm Itä-Suomi-projektissa piti ihmisiä opettaa syömään, kun työikäiset ihmiset kuolivat sydän- ja verisuonitauteihin läskisoossin takia. Entä nykyinen kotiruoka ja sen tekijät: kaikki kiltit äidit, jotka työpäivän jälkeen heittävät lapsia varten kalapuikot ja kaupan ranskalaiset uunipellille ja sitten jokainen syö kun ehtii. Tai purkkilihapullat ja mikrolasagnet. Tai vaikka ne kilttien mummojen lapsenlapsille leipomat pullat joka viikonloppu; täysin ravinteetonta valkoista sokeria ja valkoista vehnäjauhoa. Tai isot karkkipussit väli- ja iltapalaksi limsa kyytipoikana. Tai, tai, tai esimerkkejä on tuhansittain, miten ravitsemme itsemme ja lapsemme muka-ruoalla vaikka emme kävisi koskaan mäkkärissä. Mäkkäri on vaan se helppo sana, jonka taakse voi peittää kaiken oman ruokahölmöilyn. Jokainen osaa osallistua keskusteluun Mäkkäriä vastaan, ei tarvitse mennä sen syvemmälle, mitä roskaa itse tarjoilee ruokapöydässään. Mäkkäri on kiva pikaravintola perheille, joten Muumit sopivat hyvin markkinointiin ja yhteistyökumppaneiksi. Ei se ole minunkaan lempiravintolani, mutta käynpä joskus syömässä tyttäreni kanssa ihanan salaatin tai ruishampurilaisen. Kokeilkaa, jos ette tiedä. Ei kannata meuhkata, jos ei tunne asioita.
Kirjoitti Marja Vouti

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Marja Vuoti, puhut asiaa. Kaikki arkiset ruokavalinnat ovat tärkeitä lapsen terveyden kannalta.
EI itsellenikään mäkkäri ole mikään kirosana. Jos siellä myytävä ruoka olisi rasvakoostumukseltaan ja hiilihydraateiltaan terveellistä, sehän olisi oiva brändi.