2.4.07

Tämä ei ole mikään varaventtiili, vaan asialehti

Pidätän itselläni oikeuden poistaa epäasialliset, loukkaavat viestit sekä harhaanjohtavan mainonnan.
Olen eilen poistanut näkyvistä loukkaavan ja tänään harhaanjohtavaa tietoa sisältäneen viestin. Lisäksi sain kyseiseltä bloggaajalta henkilökohtaisen viestin, jossa edellytetään, että toimittajana julkaisen hänen viestintä. Toivon, että kyseinen bloggaaga ymmärtää. En suvaitse harhaanjohtavan tiedon levittämistä omassa blogissani.

5 kommenttia:

Jari kirjoitti...

Jotta asiasta ei jäisi yksipuolinen kuva, niin kerrottakoon, mitä Kirsi jätti kertomatta.

Kirsi kirjoitti tuolla aikaisemman artikkelin kommenteissa näin:

"Ennakoin tästä nyt varsinaista kiistaa, Jari, ellemme tee yhtä asiaa selväksi: Tämän blogin perustana ovat viralliset ravitsemussuositukset ja suurten kansansairauksien ehkäisy.
En ota missiokseni käydä kiistelemään esimerkiksi Atkinsin dieetin kannattajien kanssa, enkä muidenkaan vaihtoehtodieettien kannattajien kanssa"


Kirsi antoi siis ymmärtää, että tarkoitukseni olisi kiistellä vaihtoehtoruokavalioista. Viestissäni, jonka hän myöhemmin poisti, puolustin itseäni kertomalla, etten aio kiistellä vaihtoehtoruokavalioista vaan keskustella rasvaisesta maidosta, joka on kyseisen artikkelin aihe.

Henkilökohtaisessa sähköpostiviestissäni en myöskään edellyttänyt julkaisua vaan kysyin näin (viestini kokonaisuudessaan): "Miksi poistat viestejäni tuolta blogistasi? Onko mainostamiesi journalistin ohjeiden mukaista poistaa minkä aiheisia viestejä tahansa, jos epäilee niiden kirjoittajan olevan jossakin toisessa aiheessa eri mieltä?"

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Pieni soittokierros paljasti, että olet laajalla rintamalla pyrkinyt teilaamaan maan johtavien ravitsemusasiantuntijoiden mielipiteitä.
Tämä blogi ei ole käytettävissä sellaiseen.

Jari kirjoitti...

Ei kai sentään ole teilaamista kyseenalaistaa mielipiteitä - johtavien asiantuntijoidenkaan - jos ne eivät vaikuta perustuvan tutkittuun tietoon? Mutta taidan ajautua vähitellen tämän blogin aiheen ulkopuolelle, joten jatkan keskustelua tästä suoraan Kirsin kanssa.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Mikä sinun koulutuksesi on, kun pystyt arvioimaan viisivuotisen koulutuksen saaneen ravitsemusmaisterin tai alan tohtorin pätevyyttä?

Jari kirjoitti...

Vastaan vielä julkisesti, kun kysyitkin julkisesti.

Minulla ei ole ravitsemustieteen koulutusta ja olen sen avoimesti myöntänytkin. En usko, että koulutuksessa olisi saatavilla sellaista tietoa, joka ei muuta kautta olisi saatavilla. Laitan kuitenkin kirjoituksiini aina kunnolliset lähdeviitteet, joista tiedot voi tarkistaa.

En arvioi maistereiden tai tohtoreiden pätevyyttä vaan asioita ja mielipiteitä. Toivoisin, ettei minuakaan arvioitaisi pätevyyteni mukaan vaan kirjoittamieni asioiden mukaan.