26.4.07

Valokuvatorstai: Ei


Vuosi sitten lehdet olivat täynnä lintuinfluenssan ja pandemian pelkoa. Tänä keväänä lintujen kevätmuutosta ei tehty draamaa, mutta pandemian mahdollisuus ei ole väistynyt. Kukaan vain ei tiedä, koska H5N1-virus muuntuu sellaiseksi, että se tarttuu ihmisestä toiseen.
Valokuvatorstain tämän viikon aihe on Ei.
Yleisradion tontilla kiinteistöhuolto pyrkii sanomaan linnuille, että lamppuihin ei saa tehdä pesää.

19 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Tiput eivät välttämättä hevillä usko, vaikka hevikansaa kuulemma olemmekin ;)

Outi kirjoitti...

Eikä nuo esteet aina ihan estettisiltä näytä, riippuu vähän miten hyvin ne näkyy.

Jussi kirjoitti...

Miten minä en ole tuollaisia nähnyt ollenkaan?

viivi kirjoitti...

Kannelmäen juna-asemalla noita piikkejä näkyi jo paljon ennen lintuinfluenssakohuakin, vaan pulutko niistä olisivat piitanneet. Siellä ne pesivät kaikesta huolimatta ja kujersivat viehkosti junaa odottaville.

Hansu kirjoitti...

Moisia piikkejä en olekaan nähnyt aiemmin.... Ilmeisesti auttavat.

Neulekirppu kirjoitti...

Taas kerran tosi hyvä näkökulma päivän aiheeseen!

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Hansu, kuten Viivi ja Elegia tuossa valistivat, piikkien teho on joskus kyseenalainen.
Viivi, VR on Helsingissä ulkoistanut asemiensa puhtaanapidon. Tämä on merkinnyt melkoisia pysyväisluonteisia linnunulostuskasoja ainakin joillain asemilla. Suomessa katuja ja toreja ei pestä tarpeeksi, vain roskat kerätään.
Outi, aikaisemmin pistivät kanaverkkoja. Nyt ovat kehitelleet näitä uusia malleja, kun kysyntä on kasvanut.
Jussi, ne ovat ehkä sen verran huomaamattomia. Itse odottelin kavereita Ylen parkkipaikalla ja tiirailin mahdollisia kuvauskohteita. Silloin nämä sattuivat simiini. Myöhemmin olen huomannut, että piikkejä on pitkin Helsinkiä siellä taallä.

Obeesia kirjoitti...

Minäkään en ole tuollaisia huomannut. Sen sijaan olen täällä maalla nähnyt katon harjalla päädystä päätyyn noin 15 cm:n korkeuteen vedetyn langan, jonka tarkoituksena on estää lokkien oleskelu katon harjalla. En tiedä, onko toiminut. Läheisessä pienessä saaressa on kymmeniä pesiviä lokkipariskuntia. Sinnekin niitä lankoja on vedetty, mutta lokit pesivät silti!

ninni kirjoitti...

Aika häijyn näköinen. Hyvä jos toimii...

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Obeesia, tokko millään langoilla lokkeja karkoitetaan. Tai mistä sen tietää – saattaa sisältää jonkin uuden keksinnön.
Sen tiedän, että Ylen pihalla juuri lokeista oli suurin riesa. Ne ovat rohkeita, suorastaan röyhkeitä pesiensä puolustajia.
Ninni, minista tuo piikkiruohikko on hauskannäköinen.

Tarjuska kirjoitti...

Eipäs minunkaan silmiin ole "sattunut" tuollaiset piikit aiemmin. Taitaisivatpa olla omiaan apteekkimme katolla, jossa on tiililaatta per lintu....ja samoin on junaradan varrella aiemman aseman kohdalla pitkiä putkenpätkiä kerroksittain eli linnut siellä istuvat kuin kanat orrella...Sinne ei tuollaisia piikkejä varmaan edes voi laittaa.

Liisa kirjoitti...

Kyllä on linnuilla hankalaa. :) Enpä olen ennen nähnyt.

V kirjoitti...

Kommenttini katosi.. Koitan uudestaan.

Joku lintujen ystävä sanoi aamuteeveessä, että lokit ovat itse asiassa uhanalaisia. Mutta kaupungeissa ongelma on ainakin kesäisin siinä, että ihmiset syövät ulkona. Linnuille ei saisi olla sitä ruokaa saatavilla.

Oli meillä täällä maallakin viime syksynä ongelmia pikkulintujen kanssa. Talitintit söivät kaiken minkä irti saivat, jopa mineraalivillaa ja paperia talon seinästä. Myös mummi raportoi helsingistä, että sairaalan avoimista ikkunoista kelpasivat tiivisteet linnuille. Huono ruokavuosi?

itte kirjoitti...

Jaa, että lamputkin tukka pystyssä Ylen alueella. Heh heh

Elean kirjoitti...

Hmm. Aloin miettimään, että tuonko takia Lontoon metroasemilla yms. paikoissa oli lamppujen yläpuolet piikitetty pitkillä terävillä piikeillä. Ihmettelin niitä joskus. Tämä voisi ehkä olla selitys.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Tarjuska, kun ennen vanhaan asuin Kalliossa kattojen tasalla seurasin pulujen perhe-elämää. Ne asustivat ilmanvaihtokanavien sokkeloissa ja talojen ulokkeissa. Yrittivät niiden hommia hankaloittaa kanaverkoilla, mutta ei se aina tehonnut...

Liisa ja V, sen rauhanomaisen rinnakkainolon löytyminen on iso haaste. Linnut levittäytyvät tietenkin sinne, minne pääsevät ja missä on ruokaa ja suojaisia pesäpaikkoja.
Itte, siilitukka lyhtypylväillä tosiaan.
Elean, luultavasti nämä piikki-ideat on tosiaan saatu Suomeen tosiaan ulkomailta.

allyalias kirjoitti...

Vai tuollaisia... On tämä lintujen elämä mennyt hankalaksi. Lintuinfluenssa on tosiaan eilisen uutinen. Ehkä ihmiset eivät jaksa murehtia liian pitkään asiaa, jolle ei voi tehdä juuri mitään.

Salka kirjoitti...

Onpa hauska piikkilyhty:)

Kutuharju kirjoitti...

Lokkilankoja on viritelty myös monien terassien ylle, ihme että lokit osaavat niitä karttaa. Meillä on taas tuossa lähimännyn latvassa lokin pesä. Viime vuonna varis kävi nokkimassa munat ahnaaseen kitaansa, lokkivanhempien kirkuna oli sydäntäsärkevää..