18.4.07

Vetoomus Halide Latifin puolesta eduskuntaryhmille

Porvoolaiset ovat olleet aktiivisia ja kantaneet huolta kosovolaisen albaanivanhuksen Halide Latifin puolesta. Halide Latifin kohtalosta huolestunut porvoolainen Stig Bäcklund on tänään klo 14 luovuttamassa eduskuntatalon portailla vetoomusta ja Kyrkpressen-lehden vanhuksen puolesta keräämää nimilistaa (harmi, etten tiennyt!) eduskuntaryhmien edustajille. Bäclund kertoo, että mukaan saa tulla, mutta kyseessä ei ole mielenosoitus, vaan vetoomuksen luovuttaminen.

5 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Luinkin tuosta tapauksesta. Minusta on varsin outoa, että osin dementoitunut vanhus lähetetään takaisin, kun Suomessa kuitenkin on sukulaisia, jotka ovat luvanneet hänet ottaa "huostaansa".

Ja sitten ne pakolaiset, jotka raiskaavat ja rikkovat lakia - niitä ei saada maasta pois sitten millään. Jotain mätää on jossain.

Tunnustan kannattavani pakolaisten palauttamista, jos toistuvasti syyllistyvät rikoksiin.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Elegia, Suomi on sydämentön maa. Jotain vikaa on joko lainsäädännössämme tai viranomaisten laintulkinnasta, jos dementiaa sairastava, osin halvaantunut vanhus koetaan uhkaksi tai hänelle viestitetään, että hän on rikkonut Suomen lakia tulemalla tänne poikapuolensa luokse, kuten heidän kulttuurissaan tapana on, tulla perheen pojan hoitoon, kun oma terveys ei enää kanna.
Ihmisarvoinen vanhuus on muutakin kuin sitä, että on jokin hoitaja ylipäätään. Suomen viranomaiset viestivät tälläkin päätöksellään jälleen kerran, nyt ulkomaalaisvirasto, että ihmisellä on arvoa heille niin kauan kuin ihmisellä on markkina-arvoa.

Anonyymi kirjoitti...

Harmi etten minäkään tiennyt nimikeräyksestä Halide Latifin puolesta, olisin laittanut nimeni. Katsoin jopa adressit-palvelun sillä silmällä.

Terveisin Halo Efekti

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Tämä kieliraja näkyy olevan harmillisen jyrkkä, vaikka kyse ei olekaan kielitaidon puutteesta puolin eikä toisin. Suomenkieliset ja ruotsinkieliset vain ovat omissa lokeroissaan. Lukumääräänsä nähden ruotsinkieliset ovat paljon suomenkielisiä aktiivisempia ihmisoikeusasioissa.
Itselläni tuli ongelmaksi ajankäyttö. Silloin on pakko tehdä noita rahahommia, kun niitä on. Eilisaamulla eräs lukija "pakotti" minut selvittelyhommiin kysymällä, moneltako on mielenosoitus :(

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Torstain Kotimaa-lehdessä on uutinen, jossa kerrotaan, että Porvoon piispa Gustav Björkstrand odottaa ministeri Astrid Thorsin kantaa asiaan.
Kotimaan haastattelema Ulkomaalaisviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo pelkää, että lupa Latifille merkitsisi lupaa 300000 muullekin.
En tiedä, mihin Revon laskelmat perustuvat, mutta todennäköisesti ne todistavat jokaiselle epäröivälle virkamiehelle ja ministerille, että Halide on Suomen turvallisuudelle vaarallinen henkilö.