24.4.08

Valokuvatorstai: Kotimainen


Viisas ei osta itäviinaa hämärämiehiltä. Aina tuotteen kotimaisuus ei takaa sen terveellisyyttä. Aina ei suomalaisessakaan pullossa ole sitä, mitä etiketti väittää eikä aina ole viisasta juoda sitäkään ainetta, mikä on alkuperäispullossa, vaikka aine olisi kuinka kotimaista.
Oikeuslääketieteellisellä laitoksella on myrkkykaappi, jossa on näyttely siitä, millaisista pulloista ihmiset ovat viimeisen huikkansa ottaneet. Kuvassa on vain osa näyttelyä.
Aiempi postaukseni samasta aiheesta on viime lokakuulta.
Valokuvatorstain aihe tällä kertaa on Kotimainen.

22 kommenttia:

Oh-show-tah hoi-ne-ne kirjoitti...

Wiisas ei osta wiinaa ollenkaan.
Jos wiina olisi inimiselle luonnollinen asia, sitä tulisi tissistä ja toisesta vaikka Giger alea.
Ehkä olisi nappi josta voisi valita.

Anuradha kirjoitti...

Heh! :o)

tanssiva harmaa pantteri kirjoitti...

Myrkkykaappi... sinne varmaan tulee tällä nykymenolla lisää erilaisia pulloja.

KirsiM kirjoitti...

Oh-show-tah hoi-ne-ne, neuvosi on viisas. Tosin sekään ei varjele täysin onnettomuudelta: myrkkykaapissa oli aika monta Mehukatti-tölkkiä ja oikeustoksikologi Erkki Vuori sanoi, ettei itse juo lainkaan Mehukattia.
Anuradha, niinpä niin.
Pantteri, ehkäpä. Sitten on vielä se iso homma selvittää, mitä npissa pulloissa oikeasti on.

Mariar kirjoitti...

Huh-huh. Hyvä, että pitävät näitä varoittavia esimerkkejä esillä edes jossakin...

Mariar kirjoitti...

Mehukattia?! Eikös se ole mehua, jota voi ostaa marketista?

KirsiM kirjoitti...

MariaR, ensimmäiseen kommenttiisi: varoitukset usein unohtuvat ihmisiltä silloin, kun viinanhimo iskee.
Toiseen: Mehukatti on tietenkin ihan vaaratonta elintarviketta, mutta sen kanisteri on näköjään houkutteleva: ihmiset pistävät Mehukatti-pulloon liian usein jotain aivan muuta ja toiset ihmiset sitten juovat kyseistä tököttiä hyvässä uskossa. Ajattelehan vain vaikka mökkiolosuhteita: isäntä pistää lamppuöljyä Mehukatti-pulloon isosta kanisterista ja emäntä laimentaa siitä lapsille päiväjuomat. Joskus voi käydä niin, että nielaisee ennen kuin haistaa...
Tunnen erään ihmisen, joka oli teollisuussiivoojana. Työkaveri oli pannut tuttuni eväspulloon jotain myrkkyä, jota tuttni joi siinä uskossa, että siellä on hänen mehuaan. Siinä meni kurkku, ei kuitenkaan henki.

SusuPetal kirjoitti...

Jotkut myrkyt myös parantavat, oikein annosteltuna:))

KirsiM kirjoitti...

Susu, tuo on totta. Esimerkiksi sormustinkukasta saatava digitalis on sydänlääke, mutta silläpä tehdään englantilaisissa kultakauden ajan dekkareissa tukku murhia. Kyse on siis siitä, onko sairautta, johon tarvitaan tiettyä lääkettä ja onko asiantuntemusta lääkkeen annosteluun.

savisuti kirjoitti...

Saattaa olla niin, että noista pulloista juojat eivät ole pahemmin miettineet juoman kotimaisuusastetta pulloa korkatessaan.

KirsiM kirjoitti...

Niin, Savisuti. Riskejä on jossain määrin enemmän, kun ostaa ulkomailta epämääräisistä olosuhteista juotavaa, vaikka eipä silti: moni on saanut kotioloissa tai tutulta ihmiseltä kuolettavan coctailin.

Elegia kirjoitti...

Teininä laitettiin "boolit" mehukattipulloon, että saatiin roudattua ne sisään festarialueelle. Omia viinoja kun ei olisi saanut viedä. Silloin meni aika usein läpi... ;)

KirsiM kirjoitti...

Elegia, ei ihme, että meni läpi: Mehukatti-pullo on niin mahdottoman viattoman näköinen.

Olli kirjoitti...

Vodka saa minun puolestani jäädä pulloon, oli sitten minkämaalaista hyvänsä. Että onkin osattu tehdä siitä pahanmakuista..

Inkivääri kirjoitti...

Jaa'a, kotimaiset on vissiin olleet ainakin ottajat;)

KirsiM kirjoitti...

Olli, sama täällä. En tosin ole kai koskaan maistanutkaan.
Inkivääri, sinä olet ihan oikeassa. Tuo kommentti tuo kuvavalinnalleni hieman enemmän uskottavuutta ;D

auringonkukka kirjoitti...

kyllä!!
ehdottomasti suomalainen tunnelma!
hih!

KirsiM kirjoitti...

Auringonkukka, tunnelma saattaa olla suomalainen. Olet luultavasti oikeassa. Vahvojen viinojen juomista on kannustettu verohelpotuksin siinä määrin, että humalahakuisen on jo vuosien ajan ollut kannattavampaa juoda väkeviä kuin mietoja – ja jos mietoja on juonut, niitä on kannattanut ostaa isoissa erissä, ei missään nimessä yksittäin.

Tarjuska kirjoitti...

Riippuvuussuhde tuohon kotimaiseenkin voi koitua turmioksi. Viinahan on viisasten juoma! :) Hyvä, että ovat esillä siellä museossa. Todellisia tyrmäystippoja. :(

KirsiM kirjoitti...

Tarjuska, niissä oikeuslääketieteellisen myrkkykaapin viinapulloissa on ollut kai pääasiassa jotain muuta kuin sitä, mitä etiketissä esitellään.

neulekirppu kirjoitti...

well... joo ja joissakin tapauksissa korpikeittiöiden omavaraistuote.
Aika monta isoakin tilaa on saatu nurin viinan voimalla.

KirsiM kirjoitti...

Joo, Neulekirppu, mutta tavallinen viina, tavallinen pontikkakin, tappaa toisella mekanismilla kuin myrkkyviina tai viinapullossa oleva myrkky.