20.6.07

Kulttuuriseteli harmittaa jo etukäteen


Kulttuuriministeri Stefan Wallin on asettanut työryhmän suunnittelemaan verottoman kulttuurisetelin käyttöönottoa.
Mukavaa on, jos suunnitelma toteutuu. Tarkoitan, mikäli se tuo pysyväisluonteisempia töitä ja hyvinvointia kulttuurin pätkätyöläisille.
STT-uutisen mukaan setelillä työnantaja voi verottomasti tukea työntekijöiden kulttuuriharrastuksia. Siis että jälleen eriarvoisuutta kasvattamaan? Minusta olisi kohtuullista, että valtiovalta miettisi aina sitä, miten sen päätökset vaikuttavat sijaisiin, lyhyttä pätkää tekeviin, vuokrafirmakeikkalaisiin, freelancereihin, pakkoyrittäjiin ja muuhun kasvavaan epätyypillisiä töitä tekevien joukkoon sekä siihen joukkoon, joka muutenkin on pysyvästi syrjäytetty työelämästä. Yhteiskunnan sponsoroima kulttuuri olisi ensin ulotettava niihin, joilla on vähiten varaa itsellään käydä oopperassa, konserteissa, teatterissa, mutta hyväosaisimmat käyvät niissä ilmaiseksi ja köyhimpiä kannustetaan ilmeisesti kulttuuriharrastusten pariin parhaiten sillä, että heille niitä ei kustanneta ilmaiseksi?

4 kommenttia:

Halo Efekti kirjoitti...

Samaa mieltä.

Tuohan on aivan järjetön systeemi että niitä joilla on jo ennestään varaa käyttää kultturipalveluja tuetaan niiden käytössä kulttuurisetelillä ja niitä kenellä ei ole varaa, mutta olisi kiinnostusta ei tueta.

Tämä on taas tätä!

KirsiMy kirjoitti...

Tämä on tätä, Halo, sitähän minäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Porvarihallitus tekee porvarillisia päätöksiä. "Vastakkainasettelun aika on ohi" tarkoittikin, että sitä vastakkainasettelua pitää alkaa luoda uudelleen...

KirsiMy kirjoitti...

Minä kun vielä tahdon uskoa, että kyseessä on silkka tyhmyys.