19.6.07

Nauru parantaa atopiaa


Japanilaiset järjestivät hiljattain tutkimuksen (J Psychosom Res 2007; 62:57), jossa 20 atooppista ihottumaa sairastavaa henkilöä vietiin leffaan, tarkemmin sanoen katsomaan Charlie Chaplinin elokuvaa Nykyaika.
Koehenkilöiltä kerättiin hikeä sekä ennen elokuvaa että sen jälkeen. Tutkijat mittasivat hien dermsidiinipitoisuutta. Dermsidiini sisältää aminohappoja, jotka tappavat bakteereja.
Luin tästä dermsidiinikokeesta Lääkäriseura Duodecimin Duodecim-lehdestä (11/2007). Tutkimuksen etenemistä odottaessamme voimme siis ilahduttaa atoopikkoja Duodecimin kirjoittajan ohjeen mukaan huvittavilla kertomuksilla ja sirkustempuilla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tästä minunkin on pitänyt kirjoittaa jo hyvän tovin, mutta aika ei ole riittänyt. Hyvä siis, että otit asian esille! :)

Kivaa, että atoopikoille tarjoillaan joskus hyviäkin uutisia. Siitähän ei ole kai mahdottoman pitkää aikaa, kun huomattiin, että suurin osa atoopikoista on allergisia omalle hielleen.

KirsiMy kirjoitti...

En ole mitenkään erityisen hyvin perehtynyt atopiaan, vaikka itsekin olen atoopikko.
Nyt voin hoidella itseäni Chaplinin filmeillä, joita meillä on DVD-hyllyssä puolisen metriä.
Lääkäriltä olen hakenut apua vain silloin, kun iho on tulehtunut pitkäaikaisesti. Onneksi itselleni niin on käynyt harvoin. Kestää varmaan pitkään ennen kuin lääkärit pystyvät säätelemään ihon dermsidiinipitoisuutta.