14.7.06

Olisikohan kellään anteeksipyydettävää?

Nyt poliisi alkaa tulla siihen tulokseen, että VR:n makasiinipaloa ei sittenkään sytytetty, vaan se on syttynyt itsestään pakokaasujen vaikutuksesta.
Asia on tietysti keskeneräinen ja isälläni oli tapana sanoa, että keskeneräiseen asiaan ei puutu kuin hullut ja herrat.
Miten valtava määrä kannanottoja on kevään ja alkukesän kuluessa rakennettu sen varaan, että prekariaattinuoret sytyttivät palon? Miten paljon pahaa mieltä parin pikkupojan kotona on kärsitty, kun julkisuudessa epäiltiin, että pojat ovat sytyttäneet palon?
Saattaa olla, että tällä kannanotollani pääsen persona non grata -kansioihin, mutta toivoisin kyllä julkisuuden perinpohjaista analyysiä, kollegat ja mediatutkijat.
Itse en tarkkaan muista, mihin muihin synteihin nuorten kerrotaan vappuna syyllistyneen. Poliisi puhuu internetsivuillaan maksaiinien mellakasta. Oliko kyseessä luvaton kokoontuminen? Luvattomien mielipiteiden ilmaiseminen? Onko nuoriso poliisin kannalta uhka maan turvallisuudelle? Kyseisen nettisivun perusteella voidaan kuitenkin päätellä, ettei poliisi koe enää uhkaa nuorison taholta. Siirrymmekö siis vain seuraaviin uutisaiheisiin vai olisiko syytä tarkastella, mistä aineksista nykyiset asenteet on tehty?

Ei kommentteja: