28.7.06

Että onko sitä anteeksipyydettävää

Palaan vielä vanhaan postaukseeni heinäkuun puolivälistä, kun en ole saanut palautetta. Kyselin, onko kellään mitään anteeksipyydettävää nuorilta, joita syytettiin makasiinien sytyttämisestä.
Tänään kopsahti postilaatikkoon odotetusti oman ammattiliittomme aviisi Journalisti. Kuinka ollakaan, siellä oli Pertti Kankaan ja Lotta Tuohinon juttu Hups, makasiinipalo olikin vain vahinko! Jutussa nostettiin vastuunkantajia tilille sanotusta. Erityisen mielenkiintoista oli lukea erityisesti Iltalehden toimituspäällikkö Reijo Ruokasen selityksiä.
Mutta sitten poliisi. Lehti haastatteli makasiinien palon tutkintaa johtavaa rikosylikomisario Kari Tolvasta. Tolvanen kertoo, että poliisi ei ruokkinut mielikuvaa yhteyksistä vapun mielenosoituksen ja palon välillä. Edelleenkin poliisin internetsivuilla kuitenkin syytetään nuoria makasiinien sytyttämisestä.
Taitaa siis olla syytä sekä päätoimittajissa että poliisissa. Saattaa olla syytä myös meissä toimittajissakin.
Mutta sitten se pointti: vaikka teoria prekariaattien osallisuudesta makasiinien palamiseen seisoikin siis ilmeisesti savijaloilla, siirsivätkö esimerkiksi Iltalehti, Aamulehti ja Keskisuomalainen asenneilmastoa suuntaan, jossa prekariaattien esille nostamia ongelmia ei enää tarvitse käsitellä?

Ei kommentteja: