30.3.07

Lääketiedettä vartin annoksina

Lääketiedettä voi opiskella ilmaisilla suomenkielisillä verkkokursseilla Lääkäriseura Duodecimin Käypä hoito -sivuilla. Kurssit on suunnattu terveydenhuollon ammattilaisten täydennyskoulutustarpeisiin, mutta kuka tahansa tietoa tarvitseva ja siitä kiinnostunut voi osallistua.
Käypä hoito -päätoimittaja Eeva Ketola suosittelee esimerkiksi lasten lihavuuden verkkokurssia lasten terveyden parissa työskenteleville ammattilaisille sekä koulutuksen, ravitsemushuollon, liikuntatoimen ja potilasjärjestöjen ammattilaisille. Enpä usko, että se pahaa tekee meille toimittajillekaan.

4 kommenttia:

Obeesia kirjoitti...

Pääsisipä opettamaan tuolle kurssille. Minä tiedän ainakin, miten lihavaa lasta ei pidä ohjata!

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Ajattelin käydä kyseisen kurssin. Käy sinäkin, niin voisimme vaihtaa ajatuksia, jos sinulle sopii, Obeesia.

Ainakin lääkäreille kurssi on tarpeen. Koululääkäri sanoi pullukalle veljentytölleni: "Älä ota lisää ruokaa." Lääkäri ei oivaltanut, ettei tämän lapsen lihominen johtunut aterioista, vaan siitä, mitä niiden välillä nautitaan :(

Kaisa kirjoitti...

Hätshii ja snif! Täällä onkin sopivasti lääketieteellinen keskustelu meneillään. :)

Tulin vain varmistamaan Kirsiltä: tarkoititko kommentissasi, että flunssa todella "menee" hartioihin, kun ne ovat muutenkin (terveenäkin) helposti jumissa ja kipeät?

Viime elokuussahan mulla oli karmea yskä ja vielä karmeampi niska- ja päänsärky. Luulin niiden johtuvan yskästä. Niinpä ihmettelin viime yönä että miten voin olla näin kipeä, vaikken ole edes yskinyt... Oikein jo pelkään ensi yötä.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Anteeksi, Kaisa, että vastaan vaista näin myöhään.
Oma maallikon kokemukseni on, että saan kovat niska- hartiakivut niistä flunssista, mitkä muutenkin iskevät lihaksiin. Moneen flunssaanhan liittyy sellaisia oireita kenellä tahansa. Tietokoneella työskentely kärjistää nähdäkseni kyseisiä ongelmia.