11.4.07

Halide Latifi on päätetty karkoittaa

Aamun uutinen on, että Suomi on kovien arvojen maa. 71-vuotias kosovolaisnainen Halide Latifi karkoitetaan maasta. Viranomaiset eivät ole antaneet kansalaismielipiteen vaikuttaa päätökseensä.
Halide Latifi on osittain halvaantunut ja sairastaa dementiaa. Hän tuli Suomeen turvautuakseen Porvoossa asuvaan poikapuoleensa, mutta suomalaisviranomaiset käännyttävät nyt naisen takaisin Kosovoon, missä hänellä ei ole lähisukulaisia. Ulkomaalaisviraston mukaan Kosovon vanhustenhuolto on riittävän tasokasta.

Juttu perustuu aamun lehtien uutiseen.

Linkki postaukseen Hävettää ulkomaalaisviranomaisten puolesta.

10 kommenttia:

Kafkakoski kirjoitti...

Uskomatonta... En olisi ikinä uskonut, että he karkottaisivat naisen. Siinä eivät sitten auttaneet piispojen vetoomuksetkaan...

Joka maassa on tietysti omat hyvät ja huonot puolensa, mutta minusta täällä Espanjassa on Suomeen verrattuna mukavaa se, että säännöistä ja säädöksistä osataan ja voidaan tavallisesti myös joustaa, ihan tervettä järkeä käyttämällä.

En ole aivan varma, puhunko puppua, mutta tietääkseni tuollaisessa tilassa ja tilanteessa olevaa henkilöä ei SAA karkottaa Espanjasta. Ainakin laittomien siirtolaisten joukosta kaikki lapset aina jäävät maahan (jos he tulevat ilman vanhempiaan), sillä heitä ei voida karkottaa. Tietääkseni sama koskee myös vanhuksia ja sairaita. (En ole tuosta jälkimmäisestä kyllä aivan varma.)

Tuosta pitäisi kyllä pistää kansalaisadressi pystyyn!

Neulekirppu kirjoitti...

Käsittämätöntä.
Armotonta.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Kafkakoski, Halide Latifin puolesta on kerätty nimiä kansalaisadressilla ja tosiaan muutenkin vedottu, mutta suomalaiset viranomaiset taipuvat vasta kansainvälisen median paheksunnan edessä, tuskin ennemmin. Itsestäni tuntuu tällaisen asian edessä, että päätöksentekijöillä ei ole lainkaan sydäntä.

Neulekirppu. Omaisilla on onneksi vielä mahdollisuus valittaa. En tosin tiedä, voivatko poliisit silti poistaa jo nyt tämän sairaan vanhuksen maasta, pahaa pelkään, että sekin on mahdollista.
Suomi on tyly vanhuksilleen; kaksinverroin tyly muukalaisvanhuksille.

Neulekirppu kirjoitti...

Nämä valitukset kyllä tiedetään, mikä apu niistä on.
Pikkuvirkamiehen "minä-määrään-täällä"-asenne saa siitä vain lisää rasvaa rattaisiinsa.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Toivottavasti olet väärässä, Neulekirppu, mutta kommenttisi tueksi voi esittää kyllä monia tapauskertomuksia.

Halo Efekti kirjoitti...

Suomeen halutaan vain terveitä, hyväkuntoisia, tohtoritasoisestikoulutettuja, kielitaitoisia ulkomaalaisia. Suurimmassa osassa omiakin kansalaisia koetaan olevan turhaa velttoutta ja taipumusta kurittomuuteen ja niitä piirteitä yritetään kitkeä jatkuvalla kyykyttämisellä.

Oksettavaa touhua, ei mitään inhimillisyyttä.

Halo Efekti kirjoitti...

"Jatkuva oleskelupa myönnetään, jos sen epääminen olisi ilmeisen kohtuutonta hakijan terveydentilan, Suomeen syntyneiden siteiden tai muun yksilöllisen, inhimillisen syyn vuoksi. Tässä otetaan erityisesti huomioon olosuhteet, joihin hän joutuisi kotimaassaan tai hänen haavoittuva asemansa.

Oleskeluluvan myöntämisen perusteena voivat olla myös perhesiteet tai kohtuullisuusperusteet."


Lainaus Ulkomaalaisviraston omilta sivuilta...

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Halo, tuossa olet oikeammassa kuin tiedätkään.
Huomiotani vain kiinnittää passiivi, joka pakottaa toimittajan kysymään: Ketkä haluavat? Minä ainakaan en halua teknokraattien Suomea, vaan maan, jossa jokaista yksilöä kunnioitetaan ja jokaisella on yhtäläinen ihmisarvo ja elämisen oikeus.

Halo Efekti, jotainhan on nettisivuille täytynyt laittaa. Nehän ovat vain periaatteita, joita ei tietenkään ole tarkoitettu sovellettavaksi jokaiseen yksittäistapaukseen :(

Halo Efekti kirjoitti...

Niin, kuka haluaa?

Passiivilla viittasin että näköjään halutaan... Valtaapitävät haluavat... Minäkään en ainakaan halua mitään yli-ihmisille suunnattua Suomea, joka ei ole valmis hyväksymään ihmisten epätäydellisyyttä, olivatpa he kansalaisia tai sitten eivät. Heikommista on pyrittävä pitämään huolta - aina.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Sama täällä, Halo, en minäkään halua sellaista Suomea. Kuka haluaa? Itse en äänestänyt sellaista henkilöä, joka haluaisi. Haluaako eduskuntamme? Vaiko pelkästään ulkomaalaisvirasto? Vai hallitus? Vai suuret hallituspuolueet? (kunhan nyt hallitus syntyy)