22.4.07

Mukava firma, paskaduunit keskitetty


Kävin perjantaina haastattelemassa ihmistä, joka on ollut 20 vuotta maailmalla johdon sihteerin töissä. Haastateltavani ihmetteli suomalaista johtajuutta.
Tänään itsekin päädyin keskustelussani Outin kanssa yllätyksekseni johtajuuteen.
Outi totesi, että paskaduuneja voi olla yrityksen sisälläkin: niitä saatetaan kerätä johonkin toimenkuvaan, siinä sellaisessa työssä henkilö vaihtuu usein eikä tehtävä anna hyviä lähtökohtia seuraavan työpaikan hakuun.
Kun poliitikot ja yritysjohtajat puhuvat eläkeiän korottamistarpeista ja toisaalta päivittelevät toisaalta masennuksen yleisyyttä työkyvyttömyyden syynä, saattaisi yksi kehityskohde löytyä työelämän rakenteista. Ehkä yritysten johdolle tekisi hyvää myös paneutua kysymykseen, miksi asiakkaat ovat äkäisiä.

10 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Ehkä kissablogin sijaan tähän keskusteluun sopii paremmin osoite ideametsa.vuodatus.net ihan sen takia, että johtajuus ja kehityshommat osuu siellä enemän kohdalleen. :)

Ja toden totta olen samaa mieltä, että yritysjohdon pitäisi miettiä oikeasti miksi asiakkaat ovat äkäisiä. Paras tapa olisi hypätä hetkeksi saappaisiin sinne, missä varsinainen työ tehdään. Ei kannata luulla jotain vaan käydä katsomassa riittävän läheltä.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Outi, en tiennyt ideametsästäsi. Selitys oli näköjään kaksi eri blogipalvelinta. Korjaan tuon postauksen linkin vastaamaan viestiäsi.

Loistava idea, ei ollenkaan mennyt metsään, tuo, että pomotkin tekevät aika-ajoin kaikkia hommia. Saavat aistia työporukoiden mielialoja ja rutiineja.

Kuulin tuossa juuri vanhustenhuoltoyksiköstä, jossa työntekijöillä on alituinen kiire kahvihuoneeseen juoruamaan. Jos joku yksinäinen, äreä vanhus pyytää apua, siitä ei piitata, vasta toisen pyynnön jälkeen mahdollisesti liikahdetaan ja sitä ennen on parjattu kyseistä henkilöä porukalla. Huh huh.

Yritysjohtajat asiakaspalvelutiskille tai helpdeskiin päiväksi niin ehkä jokin muuttuu toiminnassa...

Outi kirjoitti...

Tuo ideametsä blogi onkin aika uusi juttu. Ei sitä vaan osaa olla höpisemättä muutenkin kuin kissojen suulla. :D

Se englantilainen sarjahan on pyörinyt televisiossa, missä johtajat ovat jonkin aikaa "oikeissa töissä". Aika paljon parannuksia on ainakin näyttänyt tapahtuvan sen kokemuksen jälkeen. No, televisiosarja ei ole ihan todellisuutta, mutta opiksi voisi ottaa siitäkin.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

No, tänään olen tilannut jo kahden blogin rss-syötteet. Nyt saan tiedon päivituksistäsi, kuten myös Kulutusjohlan päivityksistä kätevästi.

Neulekirppu kirjoitti...

Liittyen tähän paskaduunikeskusteluun löysin Talouselämästä mielenkiintoisen kirja-arvostelun.
http://kuvauksia.blogspot.com/2007/04/alfaurossyndooma.html
Laitoin blogiini muistiin.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Kiitos, Neulekirppu. Kävin oitis lukemassa postauksesi ja Talouselämän jutun.
Kaipaan tosiaan työelämään runsaampaa arvojen kirjoa pelkän rahan rinnalle.

Outi kirjoitti...

Tuosta Neulekirpun mainitsemasta tuli mieleeni eräs kirja, jota olen nautiskellen lukenut useampaan kertaan. Se on Jaana Utin Kiihdytyksiä omenapuutarhassa. Täytyypä oikein omaksi ilokseen tehdä siitä pieni omakohtainen esittely blogiin. Kertakaikkiaan mukavan ravisteleva kirja julkishallinnon ja tässä tapauksessa erityisesti terveydenhuollon kehitystoiminnasta Imatralla.

On sillä jo jokunen vuosi ikää, mutta monta kertaa on tullut luettua jo matkan varrella. :)

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Hyvä, hyvä Outi. Muutenkin on mukavaa, että kirjat elävät yli puolivuotiaiksi.

Arhii kirjoitti...

video

Surviving 'Crazy Bosses'

http://news.search.yahoo.com/news/search?p=+Surviving+%27Crazy+Bosses%27&c=av.

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Arhii, kiva video. Mukava saada harmilliseen aiheeseen vähän huumorin pilkettäkin.