20.11.05

Mäyräkoira tuomiosunnuntaiksi?

Aleksi, Helsingin perinteinen Joulukatu avattiin tänään. Se, että kirkkovuodessa on vasta tuomiosunnuntai, ei millään lailla ole haitannut muuallakaan joulumarkkinoita. Tämä kuvastaakin hyvin sitä, että kristillinen ja kaupallinen joulu ovat lähteneet kulkemaan jälleen omia teitään. Markkinavoimilla tuskin on vaikeuksia siinä, kumman tien valitsevat. Joulua edeltävät viikot ensi sunnuntaista lähtien kun sattuvat olemaan luterilaisessa kristinuskossa pikkupaaston aikaa.
Kunnon luterilainen ei siis paaston aikaan popsi joulusuklaata, vaan lähettää ne rahat Nigerin nälkäkeräyksiin tai Pakistanin maanjäristyksen uhreille. Molemmissa paikoissa ollaan sitä paitsi oikeasti näiden pikkujoululahjojen tarpeessa. Samalla mahdollinen oma liiallisen energiansaannin ongelma hieman helpottuu.
Otsikkoni syntyi muuten siitä, että naapuri kehui eilen kaupasta tullessaan, että osti pikkujouluksi kaljaa. Minä jäin ihmettelemään, olenko unohtanut kääntää kalenteria.

2 kommenttia:

Marika Rosenborg kirjoitti...

Onneksi Jeesus pitää huolta myös mäyräkoirista ja niiden ystävistä. Kaiken kaikkiaan kaupallinen joulu sylettää, vaikka omien lasteni vilpitön lahjainnostus onkin koskettavaa. Pitäneekin pitää raamattutunti!

Hieno blogi sulla Kirsi!

Anonyymi kirjoitti...

Mutta hei! Joulu on ihan oikeasti kohta, kyllä sitä saa jo hehkuttaa Tosin olen ehdottomasti sitä mieltä, että pikkujouluaika alkaa joka vuosi täsmälleen 28. marraskuuta.

Ja entä jos ei syö joulusuklaata vaan suklaata ihan muuten vaan.

Nettisivutkin on sulla hienot :)