23.11.05

”Olette edelleen jonossa, ni är ännu i kö.” Terveyskeskus kuitenkin vastaa kärsivälliseen odotukseen

Aikaisemmin terveyskeskukseen oli vaikea päästä puhelimella. Maanantaisin jaettiin aikoja eräänlaisen lottoarvonnan tyyliin. Vakioasiakkaat oppivat järjestelmän, mutta satunnainen käyttäjä saattoi jäädä yksin nuolemaan haavojaan.
Havaintoni ei ole ainutlaatuinen: toiminnan laatu terveyskeskuksissa -raportteja voi lukea takavuosilta Helsingin terveysviraston sivuilta.
Kun hoitotakuu astui voimaan tämän vuoden maaliskuussa, kaikki muuttui. Terveyskeskukseen saa heti yhteyden puhelimitse. Jonotus alkaa vasta sitten: puhelimeen vastannut ihminen yhdistää sinut jonoon.
Itselleni oli vähällä tulla uskonpuute, kun olin runsaat kymmenen minuuttia kuunnellut automaatin auliisti jakelemia neuvoja. ”Olette jonossa terveysaseman ajanvaraukseen. Olkaa hyvä ja odottakaa... ” Odotusaika jäi kuitenkin 15 minuuttiin. Sen jälkeen sain ystävällistä palvelua. Siis hoitotakuu on Helsingissä ilmiselvästi helpottanut yhteyden saamista, mihin laki kaupunkia velvoittaakin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vaasassa sai jonottaa tosi kauan illalla juuri siihen "heti vastaavaan" neuvontanumeroon, mutta iltavastaanotolla jonotimme vain 10 minuuttia. Tehokkaita nuoria lääkäreitä vai tehokas puhelinseulonta?