31.1.06

Suomessa suotuisa tutkimusilmasto

Tänään Biomedicum Helsinki esitteli toimittajille 14.2. käynnistyvää varainkeruuhankettaan Talkoot suomalaisen terveydenhuollon tutkimuksen puolesta. Tarkoitus on kartuttaa Biomedicum Helsinki -säätiön varallisuutta. Säätiö rahoittaa suomalaista lääke- ja hoitotieteellistä tutkimustoimintaa.
Biomedicumin johtaja professori Olli A. Jänne totesi, että Suomen bruttokansantuotteesta tutkimukseen käytetään 3,5 prosenttia, mutta julkista rahaa on vain noin prosentti bruttokansantuotteesta. Jänne ottaisi oppia amerikkalaisista, jotka saavat kerätyksi tutkimukselle huomattavia summia lahjoitusrahaa. Suomalaisesta yksityisestä tutkimusrahasta noin 70 prosenttia on Nokian tutkimustoimintaa.
Suomalainen biotieteiden ja biolääketieteen tutkimus on maailmanluokkaa. Biomedicumin johtajankin korviin on kuitenkin tullut se kaupungilla kiertävä totuus, että Biomedicum on Helsingin parhaiten varjeltu salaisuus. Tätä myyttiä murtaakseen laitos avaa ovensa suurelle yleisölle 14. helmikuuta. Ohjelmassa on luentoja ja ajankohtaisten terveydenhuollon teemojen esittelyä.
Tänä vuonna arvostetun Äyräpää-palkinnon saanut syöpätutkija akatemiarofessori Lauri A. Aaltonen totesi, että Suomi tarjoaa tutkimustyölle suotuisat edellytykset. Täällä on tutkimukselle myötämielinen väestö ja lainsäädäntö sekä arvokkaat rekisterit, jotka antavat tutkimukselle hyvän selkänojan.

Ei kommentteja: