30.5.06

Mihin käytät viikkorahasi?

Hesari kertoo tänään, että suomalaislapset saavat noin kuusi euroa viikkorahaa, jonka he pääasiassa vaihtavat herkkuihin.
Onko järkevää kantaa 300 euroa herkkukauppaan? Mitä mieltä olette?

3 kommenttia:

christer sundqvist kirjoitti...

Herkuttelu makeisilla ei todellakaan ole järkevää. Teen valistustyötä urheilevan nuorison parissa ja olen huomannut mikä valtava karkinhimo voi joitakin urheilijoita vaivata. Kikkakolmosena on erityisen roskaruokapäivän salliminen kerran viikossa, kunhan sitten syödään kunnollisesti täyspainoista suomalaista perusruokaa kaikki muut päivät viikossa.

Kirjoitat hyvin, Kirsi, sekä tässä blogissa että lehtiartikkeleissa!

terveisin, christer
http://veteraaniurheilija.blogspot.com/

Anonyymi kirjoitti...

Olen kanssasi samaa mieltä. Mielestäni ongelman taustalla on osaltaan erilaisten herkkujen kova mainostaminen ja kaupan karkkihyllyjen sijoittelu kassan lähelle. Siinä on aikuisellakin tekemistä olla syömättä herkkuja. Mielestäni ruoan mainostaminen tv:ssä ja kaduilla pitäisi kieltää, kuten tupakankin on kielletty. Yhtälailla läski tappaa.

Ei tässä asiassa ole kyse jokaisen omasta valinnasta, vaan ihmisen käyttäytymiseen vaikuttamisesta mainonnan avulla. Ja lapset tietysti ovat altteimpia vaikuttamiselle. Todiste: Jos mainonta ei lisäisi makeisten kulutusta, makeisia ei mainostettaisi.

KirsiMy kirjoitti...

Kävin viikolla rautakaupassa rautaa ostamassa. Kassalla oli tarjolla komea valikoima suklaapatukoita ja karkkirasioita. Ne oli sijoitettu sopivasti perheemme kuopuksen tasolle. Itse olen päättänyt olla sortumatta makeisiin vaatekaupoissa. Nyt liitin päätökseeni myös siis rautakaupat.