10.11.07

Insuliinin itsehoitovalmisteiden myynnistä luovutaan

Markkinoilla olleet itsehoitovalmisteina käytetyt insuliinivalmisteet siirretään reseptille myyntiluvanhaltijan anomuksesta. Muutos koskee valmisteita:
  1. Humulin Regular 100 IU/ml solution for injection,
  2. Humulin NPH 100 IU/ml injektioneste, suspension ja
  3. Humulin NPH Pen 100 IU ml injektioneste, suspensio esitäytetty injektiokynä.
Kyseiset valmisteet ovat aikoinaan saaneet myyntiluvan kansallisessa menettelyssä Suomen markkinoille. Lääkelaitos halusi turvata insuliinihoidon saatavuuden kaikissa olosuhteissa ja sen varmistamiseksi insuliinia on ollut mahdollista saada ilman reseptiä. Muut insuliinivalmisteet Suomen markkinoilla ovat reseptivalmisteita eikä niiden saatavuudessa ole siitä huolimatta esiintynyt ongelmia.
Lähde: Lääkelaitos

4 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Insuliini haluttiin osittain käsikauppavalmisteeksi, että turvataan insuliinin saanti diabeetikolle, jolla loppuu aineet kesken reissun ja reseptikin on kotona. Se oli silloin ennen, kun ei uskottu että kukaan muu insuliinia hankkisi...

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Joo, näin juuri, Inkivääri. Muussa EU:ssa on vallalla käytäntö, johon Suomikin nyt menee. Lääkelaitos ja lääkevalmistaja totesivat yhdessä, että näin on parempi.

Vanha Harppu kirjoitti...

Italialaisella miehelläni on ykköstyypin diabetes. Hän saa insuliinit reseptillä aina ilmaiseksi. Ovatko ne Suomessakin ilmaisia?

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Kuule, Suomessa jokaisesta lääkkeestä joutuu maksamaan ainakin pienen omavastuumaksun.